LOVITURĂ DE GRAȚIE dată românilor care MUNCESC ÎN STRĂINĂTATE. Intră ÎN VIGOARE de la 1 OCTOMBRIE!

Conducerea ANAF consideră că doar prin controlul amănunţit al banilor care ajung în România pe diferite căi se poate face o impozitare corectă. Astfel, potrivit unei directive de ultimă oră va fi more | mai mult »

Suntem o naţie amputată cu 4 milioane de suflete. Românii plecaţi pentru o viaţă mai bună ajung SCLAVI în străinătate pentru 2 euro pe oră

Avem 4 milioane de români rătăcitori prin lume. Deveniţi, cei mai mulţi dintre ei, sclavi pe plantaţiile altora, în șantierele altora și în casele altora. Avem 4 milioane de români care trudesc more | mai mult »

„Cât fariseism, ce teatru ieftin” | Jurnalistul Mircea Marian, DIAGNOSTIC dur pentru Gorghiu și Firea

Jurnalistul Mircea Marian de la Evenimentul Zilei spune că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale datorită votului românilor din străinătate și că acum liderii partidelor par să fie înspăimântați de mobilizarea românilor more | mai mult »

România GOLITĂ de GUVERNANŢI | La fiecare 5 minute, un român pleacă din țară

Institutul Național de Statistică (INS) a dat publicității la începutul lunii iulie un document în care se arată că România a intrat într-o criză demografică, populația rezidentă a scăzut cu un trei more | mai mult »

ANAF pregăteşte lovitura ANULUI pentru românii din ţară, dar mai ales a celor care lucrează în străinătate!

Statul român are în plan un proiect de lege prin care poate pune oprire pe conturile românilor din țară şi străinătate Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la cale o strategie legală prin more | mai mult »

 
otopeni-1386415554

Cea mai mare problemă a României nu are soluţii. Dezastrul plecărilor în străinătate continuă. Încă 1 mld. euro a dispărut din economie în ultimul an

Destinaţiile preferate de emigrare ale românilor

Aproape 185.000 de români au plecat în străinătate în 2014 (cele mai recente date disponibile), iar Marea Britanie a trecut pe locul doi în topul destinaţiilor de emigrare, după Italia.

Dezastrul plecărilor la muncă ale românilor în străinătate con­ti­nuă, însă problema migraţiei ca­pă­tă noi dimensiuni, având în ve­dere că majoritatea celor care plea­că au studii medii sau superioare şi, cel mai probabil, renunţă la locul de muncă pe care îl aveau în România.

În primele valuri de mi­gra­ţie populaţia care emigra provenea, în mare par­te, din rândul şomerilor sau al oamenilor ră­maşi fără loc de muncă de mult timp ca urmare a dezin­dustrializării, care nu aveau calificări înal­te şi care şi-au pierdut slujbele după închi­derile de fabrici, mai ales din regiunea Moldo­vei. Situaţia s-a schimbat, iar impactul pen­tru economia României este semnificativ.

otopeni-1386415554

Transfer de bani online. Mai ieftin si mai rapid

În ciuda crizei economice, românii care muncesc în străinătate nu s-au dezis şi au continuat să le trimită rudelor de acasă sume frumuşele de bani. Puţini ştiu însă că anumite servicii de transfer de bani sunt mai avantajoase decă sunt făcute online.

Românii care muncesc în străinătate plătesc în fiecare an comisioane de zeci sau chiar sute de euro ca să trimită bani acasă, prin bănci sau agenţii specializate în transferuri băneşti. Pentru 100 de euro trimişi în ţară, românii care lucrează în alt stat din Europa ajung să dea chiar şi 10 euro în plus pentru comisioane. Transferurile online de bani sunt însă mai ieftine şi mai rapide.

Costurile sunt la jumătate, iar banii pot fi încasaţi chiar şi în jumătate de oră de la trimiterea lor.
Românii care lucrează în străinătate trimit acasă peste un miliard şi jumătate de euro, în fiecare an. Mai bine de 50% din bani provin de la cei care lucrează în Italia, Germania şi Spania. În cazul băncilor şi al agenţiilor de transfer de bani, suma poate să ajungă la destinatar chiar şi în 5 zile.

„O medie a tranzacţiei este 250-270 de euro. Comisioanele variază de la 3 euro jumătate, 4 euro şi poate să crească un pic către ţările nordice, a declarant Stela Dimofte, reprezentant companie de transfer de bani, pentru digi24.ro Sunt însă şi multe variante online de transfer de bani. Site-urile specializate se folosesc de o reţea internaţională de conturi bancare pentru ca banii să ajungă la destinatar mult mai repede.

În acest caz, viteza aduce şi costuri mai mici, de numai 3 euro. Comisioanele percepute sunt fixe, indiferent de suma trimisă. Singura condiţie este ca atât expeditorul, cât şi destinatarul să aibă conturi bancare.

Libon

Cu aplicatia Libon pentru smartphone puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume

În prezent, apelurile către România sunt încă prea scumpe, dar aplicațiile pentru smartphone-uri vă permit să beneficiați de tarife mai mici pentru apelurile naționale și internaționale. De exemplu, cu Libon, o aplicație pentru Android și iPhone care se poate descărca gratuit de pe Apple Store și Google Play, puteți apela mai ieftin în rețeaua fixă și mobilă, în peste 140 de țări din lume!

libonscreenshots2

Trebuie doar să cumpărați minute de apeluri Libon Out direct din aplicație pentru a-i suna pe cei dragi în întreaga lume!

Cu Libon, puteți suna în România pentru numai 0,03 euro pe minut, inclusiv la mobil. Și, spre deosebire de cartelele obișnuite prepay, apelurile sunt taxate la secundă, fără costuri ascunse sau taxe de conectare!

Descarcă Libon gratuit aici:

www.Libon.com

1200x630

Grigore Cartianu si Laurențiu Ciocăzanu din nou la drum prin Europa în vizita la comunitatile de români de pe întregul continent

[skype-status]Dragi prieteni, am pornit din nou la drum! Și nu singur, ci împreună cu colegul Laurențiu Ciocăzanu. Ne-am propus să ducem cartea „Miracolul din noiembrie”, pe care am scris-o împreună, la cât mai mulți români din cât mai multe țări europene. În fond, o vom duce la cei care au făcut-o posibilă, pe 16 noiembrie, prin patriotismul lor, prin dârzenia lor, prin setea lor de dreptate.
Și dacă tot străbatem Europa în lung și-n lat, adunând vreo 10.000 de kilometri, nu ducem o singură carte, ci șapte volume din seria de autor Grigore Cartianu (”Sfârșitul Ceaușeștilor”, „Crimele Revoluției”, „Teroriștii printre noi”, „Cartea Revoluției”, „Jurnalul unui puci ratat”, “Hagi”, „Miracolul din noiembrie”) și un film pe DVD („Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun” – regia Radu Gabrea, scenariul Grigore Cartianu). Avem pe ce da autografe!

index
Turneul nostru va dura 35 de zile, va acoperi 7 țări și va cuprinde conferințe, dezbateri și lansări de carte în 29 orașe.
Ne vom întâlni cu români din Austria, Germania, Belgia, Anglia, Franța, Spania, Italia și Austria.

sibiu-protest

REVOLTA unui jurnalist: Vânăm Diaspora cu impozite, iar Biserica Ortodoxă nu va plăti mai nimic | Mircea Marian (EVZ), despre Codul Fiscal

n noul Cod Fiscal, adoptat recent de Parlament și promulgat de președintele Klaus Iohannis la începutul lunii septembrie, s-au strecurat o serie de prevederi controversate.

Astfel, am aflat că românii din străinătate, cu rezidența fiscală în România, vor fi obligață să plătească contribuția la sănătate, chiar dacă nu obțin venituri în țară. Românii care se află în acestă situație vor avea de plătit circa 180 de euro în 2016, după cum a declarat recent consultantul fiscal Adrian Bența, citat de HotNews.ro.

sibiu-protest

Totuși, noul Cod aduce o veste bună pentru cultele religioase, care vor beneficia de noi facilități fiscale.

„Atunci când au elaborat Codul Fiscal valabil din 2016, guvernanţii s-au gândit, pe lângă pasionaţii de vânătoare, iahturi şi maşini de lux, şi la feţele bisericeşti care vor plăti mai puţin la bugetul de stat.

%d blogeri au apreciat: