Thousands protest voting difficulties for Romanians abroad a week before presidential runoff

A man holds the Romanian flag and shouts slogans next to a gendarme negotiator during a rally in support of fellow citizens living abroad, in Bucharest, Romania, Saturday, Nov. 8, 2014. According more | mai mult »

Românii din diaspora îi dau lovitura finală lui Victor Ponta pentru 16 noiembrie, cu un simplu apel telefonic

Răzbunarea românilor din diaspora poate întoarce aroganța angajaților din ambasade față de cei care voiau să voteze, împotriva PSD. Indignați și umiliți că nu au putut vota în turul I în străinătate, more | mai mult »

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum: Secţiile din afara României au primit indicaţii de la Bucureşti să împiedice votul

Secţiile de vot din străinătate au primit indicaţii să împiedice voturile în favoarea candidaţilor dreptei, susţine Gunther Krichbaum, într-o scrisoare către Jean-Claude Jucker, căruia îi cere să intervină pe lângă Guvernul român more | mai mult »

HUOOO PONTA ! Solidaritatea romanilor

Duminică s-a petrecut un lucru pe care îl credeam de mult pierdut: români din toată lumea s-au adunat pentru un scop comun, pentru un principiu, pentru viitor. Am fost impresionată, ba chiar more | mai mult »

VIDEO Revolta printre alegatorii din strainatate. Londra: Sunt mii de oameni si trei stampile. Se scandeaza jos comunistii/ Munchen: Sunt de aproape cinci ore la coada/ Nemultumirea este foarte mare/ Bruxelles: E incredibil cum au putut sa-si bata joc

Un alegator din Anglia ne-a semnalat faptul ca la sectia de votare 152 Londra situata la Brand Civic Center “sunt mii de oameni si doar trei stampile” si ca se voteaza “urcand more | mai mult »

 

Harta interactiva a comunitatilor romanesti din Diaspora

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat la solicitarea HotNews.ro o lista a principalelor comunitati romanesti din Diaspora. Astfel, conform datelor oferite de MAE numarul cetatenilor romani din afara granitelor tarii insumeaza aproximativ 3,2 milioane de persoane.

Conform evidentelor Ministerului de Externe, nu mai putin de 3,2 milioane de romani traiesc in afara teritoriului national. Datele furnizate de MAE au fost centralizate de la serviciile de imigrare din alte tari, in anul 2013, insa nu reprezinta numarul total al romanilor care traiesc in Diaspora.Asta, deoarece in datele centralizate de MAE nu sunt inclusi cetatenii romani cu dubla cetatenie, iar mai multe tari, printre care si Franta nu comunica date statstice privind imigrarea.

Corlăţean, sacrificat de la Externe. Praf în ochii Diasporei? NU deschide noi sectii de votare în strainatate

Ministrul de Externe Titus Corlăţean urmează să-şi prezinte astăzi demisia din funcţie, anunţă Realitatea TV citând surse din interiorul PSD. Dacă se va întâmpla aşa ceva, Corlăţean va fi astfel sacrificat pentru a potoli spiritele românilor din Diaspora, dar şi în interiorul ţării, după ce în weekend au avut loc manifestaţii de solidaritate cu românii din afara ţării.

titus-corlatean-news.ro_

La primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie, românii din afara ţării au fost împiedicaţi să voteze din cauza reglementărilor privind votul pe listele suplimentare. Principala problemă este aberaţia privind completarea declaraţiei pe proprie răspundere, care lungeşte nepermis de mult procesul de votare.

0526ce7ff450df2b640f6a706700cdb6

Thousands protest voting difficulties for Romanians abroad a week before presidential runoff

A man holds the Romanian flag and shouts slogans next to a gendarme negotiator during a rally in support of fellow citizens living abroad, in Bucharest, Romania, Saturday, Nov. 8, 2014. According to local media, about 500 protesters took to the streets, in Bucharest, in support of fellow citizens living abroad and to protest against Romanian Prime Minister and presidential candidate of the ruling Social Democracy Party (PSD), Victor Ponta. After the first round of the presidential elections, angry protests broke out in London and Paris after Romanians said they were unable to vote there, despite waiting in line for hours. Voters also complained of being unable to vote in Munich and Vienna. An election runoff will be held on Nov. 16., to elect a new leader as President Traian Basescu steps down after 10 years in office. (AP Photo/Andreea Alexandru, Mediafax) ROMANIA OUT (The Associated Press)

Thousands of people have protested against the government saying it was making it difficult for Romanians abroad to vote, a week before a presidential runoff.

Romanians in Paris, London, Vienna and elsewhere have said they were unable to vote in the Nov. 2 first round of the presidential race because of long lines.

10647002_10152384864526697_8175690792730776398_n

Românii din diaspora îi dau lovitura finală lui Victor Ponta pentru 16 noiembrie, cu un simplu apel telefonic

image-2014-11-2-18440011-41-aglomeratie-londra-imagini-cititori

Răzbunarea românilor din diaspora poate întoarce aroganța angajaților din ambasade față de cei care voiau să voteze, împotriva PSD. Indignați și umiliți că nu au putut vota în turul I în străinătate, români din diaspora dau telefoane acasă, la părinți și bunici și le cer să nu voteze cu Ponta la alegerile din 16 noiembrie având un instrument năpraznic de negociere. În județul Vaslui de exemplu, statistica în 2013 arăta că sunt plecate la muncă în străinătate peste 100.000 de persoane. Comunitatea vasluienilor de peste hotare este foarte unită.

Rezultatele finale ale votului din primul tur al alegerilor prezidenţiale din Diaspora

stiripesurse.ro prezintă rezultatele finale ale votului din primul tur al alegerilor prezidenţiale din Diaspora. Pe lângă rezultatele în procente şi în număr total de voturi, rezultatele de mai jos prezintă situaţia voturilor din fiecare secţie de votare, grupate pe ţări, în ordine alfabetică.

In-republica-moldova-vor-fi-deschise-14-sectii-de-votare-pentru-alegeri-legislative-din-romania-1351525203

Vezi rezultatele alegerilor din Diaspora AICI (prima parte)!

Vezi rezultatele alegerilor din Diaspora AICI (partea a doua)!

Vezi AICI adresa fiecărei secţii de votare din Diaspora!

Rezultatele din Diaspora în procente:

Klaus Iohannis – 46,1%
Victor Ponta – 16%
Monica Macovei – 15,1%
Elena Udrea – 10%
Dan Diaconescu – 4,5%
Călin Popescu Tăriceanu – 2,9%
Corneliu Vadim Tudor – 2,8%
Teodor Meleşcanu – 0,83%
William Brînză – 0,57
Kelemen Hunor – 0,54%
Gheorghe Funar – 0,53%
Zsolt Szilagyi – 0,18%
Constantin Rotaru – 0,11%
Mircea Amariţei – 0,05%

Rezultatele din Diaspora după numărul de voturi:

Voturi valabil exprimate – 161.466
Voturi anulate – 1175

Klaus Iohannis – 74.001
Victor Ponta – 25.493
Monica Macovei – 24.387
Elena Udrea – 15.665
Dan Diaconescu – 6820
Călin Popescu Tăriceanu – 4737
Corneliu Vadim Tudor – 4611
Teodor Meleșcanu – 1382
Kelemen Hunor – 879
Gheorghe Funar – 872
William Brînză – 857
Zsolt Szilagyi – 288
Constantin Rotaru – 182
Mirel Amariței – 90

%d bloggers like this: