O ultimă palmă a domnului Ponta pe obrazul diasporei

A trecut prea uşor, şi sunt supărat, informaţia că domnul prim-ministru Victor Ponta l-a numit în înalta poziţie de ministru pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni pe fiul unui colonel de securitate. more | mai mult »

Senator: România a oferit străinătăţii cadre medicale în valoare de 600 milioane euro, în ultimii 10 ani

România a oferit în ultimii 10 ani străinătăţii cadre medicale în valoare de 600 de milioane de euro, a declarat, joi, în cadrul unei dezbateri, vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, Florian more | mai mult »

Thousands protest voting difficulties for Romanians abroad a week before presidential runoff

A man holds the Romanian flag and shouts slogans next to a gendarme negotiator during a rally in support of fellow citizens living abroad, in Bucharest, Romania, Saturday, Nov. 8, 2014. According more | mai mult »

Românii din diaspora îi dau lovitura finală lui Victor Ponta pentru 16 noiembrie, cu un simplu apel telefonic

Răzbunarea românilor din diaspora poate întoarce aroganța angajaților din ambasade față de cei care voiau să voteze, împotriva PSD. Indignați și umiliți că nu au putut vota în turul I în străinătate, more | mai mult »

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum: Secţiile din afara României au primit indicaţii de la Bucureşti să împiedice votul

Secţiile de vot din străinătate au primit indicaţii să împiedice voturile în favoarea candidaţilor dreptei, susţine Gunther Krichbaum, într-o scrisoare către Jean-Claude Jucker, căruia îi cere să intervină pe lângă Guvernul român more | mai mult »

 
angel-tilvar-520x245

O ultimă palmă a domnului Ponta pe obrazul diasporei

A trecut prea uşor, şi sunt supărat, informaţia că domnul prim-ministru Victor Ponta l-a numit în înalta poziţie de ministru pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni pe fiul unui colonel de securitate. Eu trăiesc de prea multă vreme în SUA ca să nu înţeleg principiile unei democraţii şi a statului de drept: copiii nu răspund pentru relele fapte ale părinţilor!

angel-tilvar-520x245

Problema este că domnul Angel Tîlvar, deputat PSD de Vrancea, a avut o carieră politică bazată tocmai pe faptul că tatăl său a fost ofiţer de securitate şi, după decembrie 1989, a făcut parte din cercul de sprijin al unuia din cei mai toxici preşedinţi de consiliu judeţean, domnul Marian Oprişan. România Liberă a relatat, în 18 decembrie 2007, că fostul colonel de Securitate Petre Tîlvar „l-a cunoscut pe Oprişan în adolescenţa acestuia, fiind până în 1989 seful CI din Miliţia şi Securitatea vrânceană”. În decembrie 2014, site-ul ziuanews.ro a reluat informaţia, amintind şi că “în anul 2008 CNSAS l-a deconspirat pe președintele CJ Vrancea Marian Oprișan ca fiind turnător al Securității ce purta numele conspirativ de Renato”. Presa a mai scris că fostul colonel ştia de dosarul (sau dosarele lui Oprişan) ceea ce i-a făcut “apropiaţi”: fiica lui Petre Tîlvar lucrează la CJ Vrancea, la fel ca şi soţul doamnei, iar fiul Angel Tîlvar este parlamentar PSD din 2004.

ielts-test-for-eu-doctors_500x333

Senator: România a oferit străinătăţii cadre medicale în valoare de 600 milioane euro, în ultimii 10 ani

România a oferit în ultimii 10 ani străinătăţii cadre medicale în valoare de 600 de milioane de euro, a declarat, joi, în cadrul unei dezbateri, vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, Florian Popa.

european_female_doctor “După Revoluţie, în anii ’90 s-a observat că procentul celor plecaţi şi celor care voiau să plece din ţară medici era de 60 la sută, aceştia având între 38 – 40 de ani. În ultimii ani, 60 la sută din medicii care aleg străinătatea au vârste între 42 şi 48 de ani. România a oferit în ultimii 10 ani medici şi cadre medicale în valoare de 600 de milioane de euro. Avem zone în ţară total neacoperite din punctul de vedere al existenţei medicului. În spaţiul rural sunt cele mai mari probleme în ceea ce priveşte lipsa personalului medical. Este o risipă mare de resurse. După şase ani de studii, doar o mică parte dintre absolvenţi intră într-un ciclu de specializare”,

Harta interactiva a comunitatilor romanesti din Diaspora

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat la solicitarea HotNews.ro o lista a principalelor comunitati romanesti din Diaspora. Astfel, conform datelor oferite de MAE numarul cetatenilor romani din afara granitelor tarii insumeaza aproximativ 3,2 milioane de persoane.

Conform evidentelor Ministerului de Externe, nu mai putin de 3,2 milioane de romani traiesc in afara teritoriului national. Datele furnizate de MAE au fost centralizate de la serviciile de imigrare din alte tari, in anul 2013, insa nu reprezinta numarul total al romanilor care traiesc in Diaspora.Asta, deoarece in datele centralizate de MAE nu sunt inclusi cetatenii romani cu dubla cetatenie, iar mai multe tari, printre care si Franta nu comunica date statstice privind imigrarea.

Corlăţean, sacrificat de la Externe. Praf în ochii Diasporei? NU deschide noi sectii de votare în strainatate

Ministrul de Externe Titus Corlăţean urmează să-şi prezinte astăzi demisia din funcţie, anunţă Realitatea TV citând surse din interiorul PSD. Dacă se va întâmpla aşa ceva, Corlăţean va fi astfel sacrificat pentru a potoli spiritele românilor din Diaspora, dar şi în interiorul ţării, după ce în weekend au avut loc manifestaţii de solidaritate cu românii din afara ţării.

titus-corlatean-news.ro_

La primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie, românii din afara ţării au fost împiedicaţi să voteze din cauza reglementărilor privind votul pe listele suplimentare. Principala problemă este aberaţia privind completarea declaraţiei pe proprie răspundere, care lungeşte nepermis de mult procesul de votare.

0526ce7ff450df2b640f6a706700cdb6

Thousands protest voting difficulties for Romanians abroad a week before presidential runoff

A man holds the Romanian flag and shouts slogans next to a gendarme negotiator during a rally in support of fellow citizens living abroad, in Bucharest, Romania, Saturday, Nov. 8, 2014. According to local media, about 500 protesters took to the streets, in Bucharest, in support of fellow citizens living abroad and to protest against Romanian Prime Minister and presidential candidate of the ruling Social Democracy Party (PSD), Victor Ponta. After the first round of the presidential elections, angry protests broke out in London and Paris after Romanians said they were unable to vote there, despite waiting in line for hours. Voters also complained of being unable to vote in Munich and Vienna. An election runoff will be held on Nov. 16., to elect a new leader as President Traian Basescu steps down after 10 years in office. (AP Photo/Andreea Alexandru, Mediafax) ROMANIA OUT (The Associated Press)

Thousands of people have protested against the government saying it was making it difficult for Romanians abroad to vote, a week before a presidential runoff.

Romanians in Paris, London, Vienna and elsewhere have said they were unable to vote in the Nov. 2 first round of the presidential race because of long lines.

%d bloggers like this: