Catre români de la MARI ROMÂNI

Mihai Eminescu: „Dar domnilor! Mi-e ruşine să fiu român!” more | mai mult »

Moldova, the Next Ukraine

CHISINAU, Moldova — bravest country in the world, more | mai mult »

Up to 200,000 Romanians and Bulgarians now in UK

Cel putin 30.000 de romani si bulgari au venit in Marea Britanie more | mai mult »

Joe Biden si Basescu :)

Vice President Joe Biden visits Romania to reassure ally of US support more | mai mult »

 

Autoritatea Electorala Permanenta: Sînt 530.532 romani cu drept de vot care au domiciliul in strainatate

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza, intr-un comunicat de presa, ca numarul alegatorilor pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie este de 18.313.698 cetateni romani, iar pentru turul al doilea al alegerilor din 16 noiembrie este de 18.321.512 cetateni romani.
autoritatea-electorala-permanenta
In ceea ce priveste numarul cetatenilor romani cu drept de vot care au domiciliul in strainatate, potrivit datelor furnizate de Directia Generala de Pasapoarte la data de 15 septembrie 2014, pentru data de 2 noiembrie numarul este 530.158, iar pentru data de 16 noiembrie, 530.532.

Comisia parlamentara a Camerei Deputatilor pentru romanii din afara granitelor il acuza pe ministrul Bogdan Stanoevici

Comisia parlamentara a Camerei Deputatilor pentru romanii din afara granitelor il acuza pe ministrul Bogdan Stanoevici ca “a încălcat grav legea şi regulamentul de funcţionare al Parlamentului” prin organizarea unui Congres al romanilor de pretutindeni.

În urma şedinţei şi discuţiilor avute cu ministrul Guvernului Ponta, membri din conducerea Comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat au susţinut o conferinţă de presă în care şi-au exprimat profunda nemulţumire privind activitatea domnului Stanoevici, în special în legătură cu demersurile ilegale ale acestuia de a se substitui Parlamentului în organizarea primului Congres al românilor de pretutindeni,se arata intr-un comunicat de presa al comisiilor.

Eugen-Teodorovici

Teodorovici: Românii din străinătate vor primi bani să-şi facă firme cu puncte de lucru în afara țării

-b--font-color--red--INTERVIU--font---b---Eugen-Teodorovici---Beneficiarii-de-fonduri-europene-nu-vor-mai-depune-aceeasi-hartie-de-doua-ori-

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că românii din diaspora vor putea accesa fonduri europene prin POSDRU, pentru a învăţa meserii căutate pe piaţa externă şi pentru a-şi deschide afaceri, cu puncte de lucru în străinătate, condiţia fiind ca sediile firmelor să fie în România.

După-principiul-Daţi-un-leu-pentru-Ateneu-Stanoevici-propune-Daţi-un-euro-pentru-repatriere

Ministrul Bogdan Stanoevici: Nu stim cati romani sunt in afara granitelor. Am rugat bisericile sa adune repede date

6551573-mediafax-foto-alexandru-hojda

Ministrul Bogdan Stanoevici spune ca statul nu are “o imagine clara” a numarului romanilor din strainatate si ca trebuie refacute listele, iar acest lucru este dificil, el precizand ca a cerut ajutorul bisericilor sa adune “cat mai repede” date despre prezenta cetatenilor romani din afara granitelor.

Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca statul roman nu are “o imagine clara a prezentei romanilor in strainatate”, singurele informatii certe fiind ca in Italia sunt peste un million, iar in Spania aproape un million de romani, transmite Mediafax.

Romanians transfer EUR 3 mln via MoneyGram service in Orange stores

z money_0

Romanians transferred some EUR 3 million in the first half of 2014 via MoneyGram service available in Orange stores, most of the transactions being made in Bucharest and Constanta, Bacau, Tulcea and Bihor counties, according to the telecom operator.