O ultimă palmă a domnului Ponta pe obrazul diasporei

A trecut prea uşor, şi sunt supărat, informaţia că domnul prim-ministru Victor Ponta l-a numit în înalta poziţie de ministru pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni pe fiul unui colonel de securitate. more | mai mult »

Senator: România a oferit străinătăţii cadre medicale în valoare de 600 milioane euro, în ultimii 10 ani

România a oferit în ultimii 10 ani străinătăţii cadre medicale în valoare de 600 de milioane de euro, a declarat, joi, în cadrul unei dezbateri, vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Senatului, Florian more | mai mult »

Thousands protest voting difficulties for Romanians abroad a week before presidential runoff

A man holds the Romanian flag and shouts slogans next to a gendarme negotiator during a rally in support of fellow citizens living abroad, in Bucharest, Romania, Saturday, Nov. 8, 2014. According more | mai mult »

Românii din diaspora îi dau lovitura finală lui Victor Ponta pentru 16 noiembrie, cu un simplu apel telefonic

Răzbunarea românilor din diaspora poate întoarce aroganța angajaților din ambasade față de cei care voiau să voteze, împotriva PSD. Indignați și umiliți că nu au putut vota în turul I în străinătate, more | mai mult »

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum: Secţiile din afara României au primit indicaţii de la Bucureşti să împiedice votul

Secţiile de vot din străinătate au primit indicaţii să împiedice voturile în favoarea candidaţilor dreptei, susţine Gunther Krichbaum, într-o scrisoare către Jean-Claude Jucker, căruia îi cere să intervină pe lângă Guvernul român more | mai mult »

 
ce-minister-va-primi-tariceanu-in-guvernul-ponta-iv-136297-1

Tăriceanu, ATAC la românii din Diaspora | ”Sunt capabili să își vândă votul pe un mic și o bere”

Experiența alegerilor din 2014 pare să nu-i fi învățat nimic pe liderii coaliției de guvernare. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lansează un atac fără precedent la adresa românilor care trăiesc în diaspora.

”Sunt capabili să își vândă votul pe un mic și o bere , a declarat Tăriceanu, potrivit gazetaromânească.

ce-minister-va-primi-tariceanu-in-guvernul-ponta-iv-136297-1

Această afirmație destul de dură a președintelui Senatului a fost făcută în cadrul seminarului „Organizarea alegerilor în străinătate, experienţa franceză”, seminar organizat de către Ambasadorul Franței la București.

Tăriceanu nu se oprește aici și susține că există riscul ca românii din străinătate să-și vândă plicul primit cu ocazia votului prin corespondență.

Bogdan-Aurescu1

EXPLOZIV: Ministerul de Externe a secretizat informațiile publice despre votul în diasporă

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu dezvăluie joi seara pe blogul său că Ministerul de Externe condus de Bogdan Aurescu a secretizat informațiile publice despre votul în diasporă, situație care face obiectul unei anchete a DNA.

Bogdan-Aurescu1

Practic, MAE a secretizat informațiile publice referitoare la organizarea alegerilor în străinătate! Și asta, invocînd un dosar al DNA, dosar care nu poate fi influențat în nici un fel de publicarea în presă a unor informații menite, oricum, să fie publice. Pînă la urmă, nu vrem decît să știm dacă, care diplomați și cînd au cerut suplimentarea numărului de secții de vot în străinătate și, dacă da, ce a răspuns Ponta. Iar MAE, condus de tehnocratul Bogdan Aurescu, consideră aceste informații secrete, afirmă Prisăcariu.

Românii din străinătate au trimis mai mulţi bani acasă dacât au investit străinii la noi

Românii care lucrează peste graniţă au trimis anul trecut în ţară 4,2 miliarde de euro, adică mai mulţi bani decât au investit străinii la noi. Cei mai mulţi bani au venit de la românii care lucrează în Italia, cu peste 900 de milioane de euro, deşi în Spania se află cea mai mare comunitate de români din diaspora.

În clasament urmează Germania, SUA şi abia apoi Spania, ţară un şomajul mare a afectat puternic şi comunitatea românească. Din Spania banii care au venit în România nici măcar nu însumează 400 de milioane de euro. Între 2005 și 2010, Spania s-a aflat pe poziția a doua a clasamentului. Schimbarea este pusă pe seama profitului diferit al emigranților români.

homepage6

Câţi bani trimit în ţară românii plecaţi să muncească în străinătate

Sumele transferate în ţară de românii de peste hotare s-au ridicat în primele opt luni ale acestui an la 2,46 miliarde de euro, cu doar 10 milioane de euro mai mult faţă de perioada similară din 2013. În august, lună de concediu, transferurile au scăzut semnificativ. Totuşi, după mulţi ani de scădere, transferurile de bani efectuate de românii care lucrează în străinătate către România dau primele semne de creştere.
homepage6

Transferurile curente din străinătate către România, cu excepţia celor ale administraţiei publice – majoritatea efectuate de românii care muncesc peste hotare – au ajuns după primele opt luni şa 2,46 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Valoarea este cu numai 0,4% mai mare decât cea înregistrată în perioada similară din 2013, respectiv 10 milioane de euro, şi cu 5,7% (133 de milioane de euro) faţă de cea din 2011, când s-a înregistrat nivelul minim al ultimilor nouă ani. Totuşi, faţă de nivelul de vârf înregistrat în 2008, remiterile au fost în primele opt luni ale acestui an mai mici cu peste 40%.
s1.ziareromania.ro

Câţi bani au trimis în ţară românii din străinătate în 2013

Românii care lucrează în Germania şi Statele Unite ale Americii (SUA) au trimis anul trecut mai mulţi bani în ţară decât cei din Spania, unde sunt mai mulţi, însă mai slab calificaţi şi mai prost plătiţi, pe primul loc menţinându-se muncitorii din Italia, afirmă economistul şef al BNR, Valentin Lazea.

s1.ziareromania.ro

stfel, românii din Italia au trimis 925 milioane euro anul trecut în ţară, în creştere de la 900 milioane euro în 2012, urmaţi de cei din Germania cu 595 milioane euro (491 milioane de euro în 2012) şi din SUA cu 460 milioane euro (593 milioane de euro în 2012), potrivit datelor prezentate joi de Lazea la o conferinţă organizată la Institutul Bancar Român.

Românii care lucrează în Spania şi-au redus anul trecut fluxul de numerar către rudele din ţară la 393 milioane euro, de la 504 milioane euro în 2012. În perioada 2005-2010, românii din Spania s-au clasat pe poziţia a doua, după Italia, la trimiterea de bani acasă.

%d bloggers like this: