Al doilea cel mai mare aeroport din România a atras 5 noi companii aeriene în ultimii patru ani

Aeroportul International Avram Iancu din Cluj Napoca a atras în ultimii ani nu doar interesul companiilor low-cost, ci şi al celor de linie. Traficul de pasageri va depăşi pragul de 1,8 milioane more | mai mult »

Romania primeste fonduri de 500 de milioane de euro de la Norvegia, Islanda si Liechtenstein

Romania primeste fonduri nerambursabile in valoare de peste 500 de milioane de euro de la guvernele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein. Oamenii de afaceri, organizatiile non-guvernamentale si ceilalti posibili beneficiari vor putea more | mai mult »

Exemplul Cioloş: mai multe secţii de vot pentru diaspora

Maria Ligor, ministrul pentru Diaspora, a propus secţiile de votare. La alegerile parlamentare din decembrie, Guvernul va organiza în diaspora cu 30% mai multe secţii de vot decât în 2014, când Victor more | mai mult »

De vină pentru situaţia economică din ţară sunt… emigranţii?

România ar fi avut un PIB de cel puţin 200 de miliarde de euro (şi nu de 160 de miliarde de euro, cum a fost anul trecut) dacă măcar un milion din more | mai mult »

Ryanair vine cu cel mai mic preţ la un bilet de avion din România: 3 euro

Rynair şi-a stabilt prima bază din România la Timişoara, acolo de unde va efectua şi zboruri spre Bucureşti. Compania are o politică agresivă de preţuri. Spre exemplu, pentru un zbor de la more | mai mult »

Peste 3,5 milioane de români sunt în Diaspora. Ce se întâmplă cu anii munciţi când revin acasă

3,5 milioane de români muncesc în prezent în străinătate, iar, conform acordurilor europene, vechimea în muncă este recunoscută dacă au avut contracte legale. Mulţi spun însă că „importul” anilor de muncă este more | mai mult »

Wizz Air a inaugurat baza de la Sibiu şi lansează zboruri spre Milano sau Munchen de la 69 de lei

Compania aeriană low-cost Wizz Air, care anul trecut a transportat 4,5 milioane de pasageri pe rutele din România, a inaugurat a şaptea bază de pe plan local, la Sibiu. Odată cu această more | mai mult »

Romanii din diaspora vor primi bani de la stat daca isi deschid o afacere in tara

Ministerul Economiei pregateste un fond de investitii pentru romanii din diaspora care vor sa isi ii deschida o afacere in Romania. La fiecare leu investit, cei care lucreaza in strainatate primesc un more | mai mult »

Miniștrii de externe francez și britanic au făcut schimb de amabilități, insistând pe prietenia ce unește țările lor

Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault și noul său omolog britanic Boris Johnson au făcut schimb de amabilități joi la Paris, insistând pe ”valorile, luptele comune” și prietenia dintre țările lor, la more | mai mult »

Până la finalul lunii, românii din străinătate vor putea plăti taxele locale prin ghișeul.ro

Românii din străinătate își vor putea plăti taxele și impozitele locale prin ghișeul.ro până la finalul lunii iulie, a anunțat, luni, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, într-o conferință de specialitate. „Cei din afara more | mai mult »

Numiri controversate pe noua listă de ambasadori aprobată de Iohannis: Diplomatul teleshopping, o angajată demisă în scandalul broşurii MAE şi şeful de Cancelarie adormit. RUSINE, schäm dich, verdammt Klaus Verner !

După ce a semnat decretele privind rechemarea a 14 ambasadori români, președintele Klaus Iohannis a desemnat deja oameni noi pe aceste posturi, iar primul pe listă este chiar Dan Mihalache, șeful Cancelariei more | mai mult »

Cioloş: Românii din diaspora trimit acasă 1,5 miliarde de euro pe an, însă potenţialul economic şi investiţional al diasporei poate fi cifrat la zeci de miliarde de euro

Românii din afara ţării trimit acasă în jur de 1,5 miliarde de euro pe an, însă potenţialul economic şi investiţional al diasporei poate fi cifrat la zeci de miliarde de euro, a more | mai mult »

Transferurile de bani, mai ieftine online. Interviu cu Stela Dimofte, reprezentant Smith & Smith

Românii care muncesc în străinătate plătesc în fiecare an comisioane de zeci sau chiar sute de euro ca să trimită bani acasă, prin bănci sau agenţii specializate în transferuri băneşti. Pentru 100 more | mai mult »

Ai rude în străinătate? Cea mai ieftină metodă de a trimite bani este ONLINE!

În ciuda crizei economice, românii care muncesc în străinătate nu s-au dezis şi au continuat să le trimită rudelor de acasă sume frumuşele de bani. Puţini ştiu însă că anumite servicii de more | mai mult »

Românii din străinătate au trimis mai mulţi bani acasă dacât au investit străinii la noi

Românii care lucrează peste graniţă au trimis anul trecut în ţară 4,2 miliarde de euro, adică mai mulţi bani decât au investit străinii la noi. Cei mai mulţi bani au venit de more | mai mult »

Isărescu: Potențialul de economisire al românilor din străinătate depășește orice așteptări. Am văzut cifre noi aproape șocante

Pe lângă cele circa 7 miliarde de euro trimise anual în România, românii care lucrează în străinătate au un potențial de economii și investiții mult mai mare, estimat la circa 28 miliarde more | mai mult »

LOVITURĂ DE GRAȚIE dată românilor care MUNCESC ÎN STRĂINĂTATE. Intră ÎN VIGOARE de la 1 OCTOMBRIE!

Conducerea ANAF consideră că doar prin controlul amănunţit al banilor care ajung în România pe diferite căi se poate face o impozitare corectă. Astfel, potrivit unei directive de ultimă oră va fi more | mai mult »

Suntem o naţie amputată cu 4 milioane de suflete. Românii plecaţi pentru o viaţă mai bună ajung SCLAVI în străinătate pentru 2 euro pe oră

Avem 4 milioane de români rătăcitori prin lume. Deveniţi, cei mai mulţi dintre ei, sclavi pe plantaţiile altora, în șantierele altora și în casele altora. Avem 4 milioane de români care trudesc more | mai mult »

„Cât fariseism, ce teatru ieftin” | Jurnalistul Mircea Marian, DIAGNOSTIC dur pentru Gorghiu și Firea

Jurnalistul Mircea Marian de la Evenimentul Zilei spune că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale datorită votului românilor din străinătate și că acum liderii partidelor par să fie înspăimântați de mobilizarea românilor more | mai mult »

România GOLITĂ de GUVERNANŢI | La fiecare 5 minute, un român pleacă din țară

Institutul Național de Statistică (INS) a dat publicității la începutul lunii iulie un document în care se arată că România a intrat într-o criză demografică, populația rezidentă a scăzut cu un trei more | mai mult »

ANAF pregăteşte lovitura ANULUI pentru românii din ţară, dar mai ales a celor care lucrează în străinătate!

Statul român are în plan un proiect de lege prin care poate pune oprire pe conturile românilor din țară şi străinătate Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la cale o strategie legală prin more | mai mult »

VIDEO Declaraţie halucinantă a unui ministru din Guvernul Ponta despre românii din străinătate. Ioan Rus: „Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă“

Ministrul Transporturilor din Guvernul Ponta, Ioan Rus, a făcut – cu două zile înainte de moţiunea de cenzură care vizează votul românilor din diaspora – o declaraţie şocantă despre muncitorii români din more | mai mult »

 
11148727_1065657293467476_1558602065483261156_n

Transferurile de bani, mai ieftine online. Interviu cu Stela Dimofte, reprezentant Smith & Smith

Românii care muncesc în străinătate plătesc în fiecare an comisioane de zeci sau chiar sute de euro ca să trimită bani acasă, prin bănci sau agenţii specializate în transferuri băneşti. Pentru 100 de euro trimişi în ţară, românii care lucrează în alt stat din Europa ajung să dea chiar şi 10 euro în plus pentru comisioane. Transferurile online de bani sunt însă mai ieftine şi mai rapide. Costurile sunt la jumătate, iar banii pot fi încasaţi chiar şi în jumătate de oră de la trimiterea lor.

Stela Dimofte, reprezentant companie de transfer de bani: „O medie a tranzacţiei este 250-270 de euro. Comisioanele variază de la 3 euro jumătate, 4 euro şi poate să crească un pic către ţările nordice.”

Românii care lucrează în străinătate trimit acasă peste un miliard şi jumătate de euro, în fiecare an. Mai bine de 50 la sută din bani provin de la cei care lucrează în Italia, Germania şi Spania.

office-620823_960_720

Studiu: 8 din 10 români efectuează plăți sau își gestionează banii cu ajutorul dispozitivelor mobile

office-620823_960_720

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Opt din zece utilizatori români de dispozitive mobile (79%) efectuează plăţi sau îşi gestionează banii cu ajutorul acestora.

Peste jumătate dintre aceştia (57%) achiziţionează bunuri de mare valoare, iar aproape două treimi (64%) îşi plătesc facturile de pe dispozitive mobile, arată datele unui studiu efectuat de Visa. În Europa, numărul consumatorilor care utilizează în mod regulat un dispozitiv mobil pentru a plăti bunuri şi servicii s-a triplat în ultimul an, de la 18% la 54%.

Interesant este faptul că persoanele care efectuează plăţi mobile spun că se simt la fel de confortabil când fac achiziţii importante de pe dispozitivele mobile ca atunci când fac plăţi curente, de mică valoare. Studiul realizat în rândul a peste 36.000 de consumatori online din 19 ţări europene arată o schimbare radicală în ceea ce priveşte adoptarea plăţilor digitale de către consumatori în ultimele 12 luni. 38% din participanţii la studiu declarau anul trecut că nu au utilizat niciodată un dispozitiv mobil pentru a face plăţi şi nici nu intenţionau, iar procentele au scăzut la 12%.

Acelaşi studiu arată o creştere a utilizării serviciilor de mobile banking în rândul tuturor categoriilor de vârstă. În premieră, mai bine de jumătate dintre respondenţii europeni de toate vârstele utilizează servicii de mobile banking. În Europa, tot mai multe persoane utilizează serviciile de mobile banking pentru a ţine evidenţa cheltuielilor şi a obligaţiilor financiare – două cincimi din respondenţi (41%) declară că îşi verifică frecvent soldul, online sau prin aplicaţii bancare, de pe dispozitive mobile. „Datele confirmă faptul că viitorul plăţilor digitale este deja aici.

blue-air-oradea-constanta

Călătorie cu avionul între Oradea şi Bucureşti, cu preţuri de la 90 de lei

De la Oradea la Bucureşti, cu avionul, la preţuri începând de la 90 de lei. E oferta pe care compania Blue Air o aduce ca alternativă pentru cursele spre Capitală ale Tarom, criticate pentru tarifele exagerate. Din 15 decembrie aceeaşi companie va opera şi pe ruta Oradea – Bucureşti – Iaşi. Blue Air a anunţat şi o cursă externă, disponibilă din martie 2017 spre Torino, de unde compania oferă legături spre Roma, Napoli şi Catania, în Sicilia.

De la Oradea la Bucureşti, cu avionul, la preţuri începând de la 90 de lei. E oferta pe care compania Blue Air o aduce ca alternativă pentru cursele spre Capitală ale Tarom, criticate pentru tarifele exagerate. Din 15 decembrie aceeaşi companie va opera şi pe ruta Oradea – Bucureşti – Iaşi. Blue Air a anunţat şi o cursă externă, disponibilă din martie 2017 spre Torino, de unde compania oferă legături spre Roma, Napoli şi Catania, în Sicilia.

blue-air

aeroport_10

Al doilea cel mai mare aeroport din România a atras 5 noi companii aeriene în ultimii patru ani

Aeroportul International Avram Iancu din Cluj Napoca a atras în ultimii ani nu doar interesul companiilor low-cost, ci şi al celor de linie. Traficul de pasageri va depăşi pragul de 1,8 milioane anul acesta, estimează oficiali Aeroportului.

Aeroportul din Cluj-Napoca este al doilea din ţară în funcţie de numărul de pasageri care au tranzitat aerogara. Anul trecut, traficul a fost de peste 1,4 milioane de pasageri, iar pentru 2016 se aşteaptă peste 1,8 milioane de pasageri, potrivit estiimărilor lui David Ciceo, directorul general al aeroportului.

Cea mai mare parte a traficului este susţinut de compania Wizz Air, care leagă Clujul de 26 de destinaţii europene, dintre care şapte noi rute au fost lansate anul acesta, arată datele Aeroportului, furnizate la solicitarea ECONOMICA.NET.

Spre comparaţie, în urmă cu patru ani, Wizz Air opera zboruri doar spre 13 destinaţii. A doua cea mai mare companie, ca număr de destinaţii operate este Blue Air, care în urmă cu patru ani nu efectua zboruri de la Cluj-Napoca. Anul acesta, compania a intrat puternic cu şase noi rute, din care jumătate sunt curse interne spre Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Blue Air mai zboară de la Cluj spre Liverpool, Dublin, iar din 16 decembrie şi spre Birmingham.

cluj-napoca-location

s2-ziareromania-ro

Romania primeste fonduri de 500 de milioane de euro de la Norvegia, Islanda si Liechtenstein

Romania primeste fonduri nerambursabile in valoare de peste 500 de milioane de euro de la guvernele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

Oamenii de afaceri, organizatiile non-guvernamentale si ceilalti posibili beneficiari vor putea accesa acesti bani pana in 2024, informeaza un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Un secretar de stat in cadrul Ministerului norvegian al Afacerilor Externe, Elsbeth Tronstad, a venit la Bucuresti si a semnat, joi, memorandumurile de intelegere pentru acordarea acestor fonduri, impreuna cu ministrul roman al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Cele doua acorduri prevad atat cadrul institutional de gestionare, cat si programele stabilite, cu obiectivele principale, alocarea financiara, domeniile speciale de interes.

s2-ziareromania-ro

smith-sectii-votare

Exemplul Cioloş: mai multe secţii de vot pentru diaspora

Maria Ligor, ministrul pentru Diaspora, a propus secţiile de votare. La alegerile parlamentare din decembrie, Guvernul va organiza în diaspora cu 30% mai multe secţii de vot decât în 2014, când Victor Ponta le-a restrâns românilor din străinătate dreptul la vot.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis Autorităţii Electorale Permanente (AEP) lista cu secţiile de votare care urmează să fie organizate în străinătate, la alegerile parlamentare din 11 decembrie. După ce trece de avizul pur formal al AEP, liusta urmează să fie aprobată în şedinţa de Guvern.  „Au fost propuse spre înfiinţare în străinătate 417 secţii de votare, respectiv cu 111 secţii de votare mai multe decât numărul celor înfiinţate în contextul alegerilor parlamentare din 2012 şi cu 123 de secţii de votare mai multe decât la alegerile prezidenţiale din 2014“, arată un comunicat de presă al MAE. În procente, Guvernul Cioloş intenţionează să organizeze cu 29% mai multe secţii de vot în diaspora decât o făcuse Guvernul Ponta la alegerile prezidenţiale din 2014, când românii din străinătate au stat ore în şir la cozi pentru a vota.

Cum au fost stabilite secţiile
Guvernul a ţinut cont de trei criteria când a trasat harta secţiilor de vot din străinătate. În primul rând, toate ambasadele, consulatele şi institutele culturale ale României în străinătate vor deveni automat secţii de vot. „Dintre cele 417 secţii de votare propuse, 193 secţii de votare vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale“, arată MAE.

Pe lângă acestea, Guvernul, la propunerea MAE,  va deschide alte 217 secţii de vot în comunităţile mari de români, dar unde nu există ambasade sau consulate. „În motivarea propunerilor pentru a organiza secţii de votare în alte locaţii decât cele pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale, au fost luate în considerare datele statistice ale prezenţei la vot de la procesele electorale anterioare şi ale dinamicii prezenţei cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi localităţile unde, în mod tradiţional, au fost organizate secţii de votare la scrutinele anterioare“, a precizat MAE.

smith-sectii-votare

„Mai mult, în localităţile în care a fost înregistrat un număr mare de votanţi în cadrul proceselor electorale anterioare, MAE a avut în vedere multiplicarea secţiilor de votare organizate în localităţile în care îşi au sediul misiunile diplomatice, oficiile consulare, respectiv institutele culturale“, adaugă MAE: Spre exemplu, în Belgia şi în Austria vor fi organizate câte 9 secţii de votare, dintre care 6 secţii de votare în  Bruxelles, respectiv Viena. În Franţa vor fi organizate 16 secţii de votare, dintre care 6 secţii de votare în Paris şi regiunea pariziană, iar în Marea Britanie vor fi organizate 21 secţii de votare, dintre care 8 în Londra şi suburbii.

În al treilea rând, Guvernul va mai deschide 7 secţii de vot ca urmare a solicitării directe a românilor din diaspora. Legea obligă Guvernul să deschidă o secţie de vot în comunităţile unde s-au strâns cel puţin 100 de cereri.

Evoluţiam numărului de secţii de vot în diaspora
Ţara                    2012     2014   2016
Italia                   56          51        73
Spania               41          38         53
R. Moldova        19          21         35

%d blogeri au apreciat: