Sindicatele au trei variante pentru salariul minim în 2017: 1.350 lei, 1.400 lei și 1.450 lei

Sindicatele propun pentru discuțiile din Consiliul Național Tripartit mai multe variante ale salariului minim pentru 2017, cuprinse între 1.350 de lei și 1.400 de lei, varianta Blocului Național Sindical, și 1.450 de more | mai mult »

România, țară parteneră în cadrul Târgului de Turism de la Varșovia

România va fi, în acest an, țară parteneră la cea de a 24-a ediție a Târgului de Turism de la Varșovia (TTWarsaw), eveniment ce se va desfășura în perioada 24 – 26 more | mai mult »

Alexandru Petrescu (Poșta Română): În diaspora, alegerile parlamentare din România au început

Primii alegători din diaspora și-au exercitat deja dreptul fundamental de a vota pentru alegerile din 11 decembrie 2016, a anunțat, miercuri, Alexandru Petrescu, președintele Poștei Române, instituția care transmite în străinătate plicurile more | mai mult »

România ţinteşte piaţa chineză în domeniul exporturilor şi turismului. Dacian Cioloş şi omologul său chinez au întrevederi la Riga

România ţinteşte piaţa chineză atât la capitolul exporturi, cât şi în domeniul turismului. Sunt intenţiile cu care premierul român, Dacian Cioloş, s-a dus la Riga, acolo unde are loc summitul China- Europa more | mai mult »

„Nici un copil fără buletin”. Guvernul a DECIS: Înregistrarea naşterii se poate face în 30 de zile de la data naşterii copilului

Guvernul a decis să prelungească perioada în care pot fi înregistrate naşterile de la 15 la 30 de zile, simplificând totodată procedura şi reducând costurile aferente, a anunțat purtătorul de cuvânt al more | mai mult »

Al doilea cel mai mare aeroport din România a atras 5 noi companii aeriene în ultimii patru ani

Aeroportul International Avram Iancu din Cluj Napoca a atras în ultimii ani nu doar interesul companiilor low-cost, ci şi al celor de linie. Traficul de pasageri va depăşi pragul de 1,8 milioane more | mai mult »

Romania primeste fonduri de 500 de milioane de euro de la Norvegia, Islanda si Liechtenstein

Romania primeste fonduri nerambursabile in valoare de peste 500 de milioane de euro de la guvernele din Norvegia, Islanda si Liechtenstein. Oamenii de afaceri, organizatiile non-guvernamentale si ceilalti posibili beneficiari vor putea more | mai mult »

Exemplul Cioloş: mai multe secţii de vot pentru diaspora

Maria Ligor, ministrul pentru Diaspora, a propus secţiile de votare. La alegerile parlamentare din decembrie, Guvernul va organiza în diaspora cu 30% mai multe secţii de vot decât în 2014, când Victor more | mai mult »

De vină pentru situaţia economică din ţară sunt… emigranţii?

România ar fi avut un PIB de cel puţin 200 de miliarde de euro (şi nu de 160 de miliarde de euro, cum a fost anul trecut) dacă măcar un milion din more | mai mult »

Ryanair vine cu cel mai mic preţ la un bilet de avion din România: 3 euro

Rynair şi-a stabilt prima bază din România la Timişoara, acolo de unde va efectua şi zboruri spre Bucureşti. Compania are o politică agresivă de preţuri. Spre exemplu, pentru un zbor de la more | mai mult »

Peste 3,5 milioane de români sunt în Diaspora. Ce se întâmplă cu anii munciţi când revin acasă

3,5 milioane de români muncesc în prezent în străinătate, iar, conform acordurilor europene, vechimea în muncă este recunoscută dacă au avut contracte legale. Mulţi spun însă că „importul” anilor de muncă este more | mai mult »

Wizz Air a inaugurat baza de la Sibiu şi lansează zboruri spre Milano sau Munchen de la 69 de lei

Compania aeriană low-cost Wizz Air, care anul trecut a transportat 4,5 milioane de pasageri pe rutele din România, a inaugurat a şaptea bază de pe plan local, la Sibiu. Odată cu această more | mai mult »

Romanii din diaspora vor primi bani de la stat daca isi deschid o afacere in tara

Ministerul Economiei pregateste un fond de investitii pentru romanii din diaspora care vor sa isi ii deschida o afacere in Romania. La fiecare leu investit, cei care lucreaza in strainatate primesc un more | mai mult »

Miniștrii de externe francez și britanic au făcut schimb de amabilități, insistând pe prietenia ce unește țările lor

Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault și noul său omolog britanic Boris Johnson au făcut schimb de amabilități joi la Paris, insistând pe ”valorile, luptele comune” și prietenia dintre țările lor, la more | mai mult »

Până la finalul lunii, românii din străinătate vor putea plăti taxele locale prin ghișeul.ro

Românii din străinătate își vor putea plăti taxele și impozitele locale prin ghișeul.ro până la finalul lunii iulie, a anunțat, luni, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, într-o conferință de specialitate. „Cei din afara more | mai mult »

Numiri controversate pe noua listă de ambasadori aprobată de Iohannis: Diplomatul teleshopping, o angajată demisă în scandalul broşurii MAE şi şeful de Cancelarie adormit. RUSINE, schäm dich, verdammt Klaus Verner !

După ce a semnat decretele privind rechemarea a 14 ambasadori români, președintele Klaus Iohannis a desemnat deja oameni noi pe aceste posturi, iar primul pe listă este chiar Dan Mihalache, șeful Cancelariei more | mai mult »

Cioloş: Românii din diaspora trimit acasă 1,5 miliarde de euro pe an, însă potenţialul economic şi investiţional al diasporei poate fi cifrat la zeci de miliarde de euro

Românii din afara ţării trimit acasă în jur de 1,5 miliarde de euro pe an, însă potenţialul economic şi investiţional al diasporei poate fi cifrat la zeci de miliarde de euro, a more | mai mult »

Transferurile de bani, mai ieftine online. Interviu cu Stela Dimofte, reprezentant Smith & Smith

Românii care muncesc în străinătate plătesc în fiecare an comisioane de zeci sau chiar sute de euro ca să trimită bani acasă, prin bănci sau agenţii specializate în transferuri băneşti. Pentru 100 more | mai mult »

Ai rude în străinătate? Cea mai ieftină metodă de a trimite bani este ONLINE!

În ciuda crizei economice, românii care muncesc în străinătate nu s-au dezis şi au continuat să le trimită rudelor de acasă sume frumuşele de bani. Puţini ştiu însă că anumite servicii de more | mai mult »

Românii din străinătate au trimis mai mulţi bani acasă dacât au investit străinii la noi

Românii care lucrează peste graniţă au trimis anul trecut în ţară 4,2 miliarde de euro, adică mai mulţi bani decât au investit străinii la noi. Cei mai mulţi bani au venit de more | mai mult »

Isărescu: Potențialul de economisire al românilor din străinătate depășește orice așteptări. Am văzut cifre noi aproape șocante

Pe lângă cele circa 7 miliarde de euro trimise anual în România, românii care lucrează în străinătate au un potențial de economii și investiții mult mai mare, estimat la circa 28 miliarde more | mai mult »

LOVITURĂ DE GRAȚIE dată românilor care MUNCESC ÎN STRĂINĂTATE. Intră ÎN VIGOARE de la 1 OCTOMBRIE!

Conducerea ANAF consideră că doar prin controlul amănunţit al banilor care ajung în România pe diferite căi se poate face o impozitare corectă. Astfel, potrivit unei directive de ultimă oră va fi more | mai mult »

 
11148727_1065657293467476_1558602065483261156_n

Transferurile de bani, mai ieftine online. Interviu cu Stela Dimofte, reprezentant Smith & Smith

Românii care muncesc în străinătate plătesc în fiecare an comisioane de zeci sau chiar sute de euro ca să trimită bani acasă, prin bănci sau agenţii specializate în transferuri băneşti. Pentru 100 de euro trimişi în ţară, românii care lucrează în alt stat din Europa ajung să dea chiar şi 10 euro în plus pentru comisioane. Transferurile online de bani sunt însă mai ieftine şi mai rapide. Costurile sunt la jumătate, iar banii pot fi încasaţi chiar şi în jumătate de oră de la trimiterea lor.

Stela Dimofte, reprezentant companie de transfer de bani: „O medie a tranzacţiei este 250-270 de euro. Comisioanele variază de la 3 euro jumătate, 4 euro şi poate să crească un pic către ţările nordice.”

Românii care lucrează în străinătate trimit acasă peste un miliard şi jumătate de euro, în fiecare an. Mai bine de 50 la sută din bani provin de la cei care lucrează în Italia, Germania şi Spania.

maria-ligor

Ligor: Prin parteneriat putem valorifica experiența și resursele pe care românii din străinătate le pot aduce

Executivul a discutat în ședința de marți documentul „Diaspora – Partener pentru Dezvoltarea României”, care prezintă viziunea echipei guvernamentale în legătură cu modul de organizare a relației dintre stat și Diaspora, a declarat ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor.

„Documentul pleacă de la premisa că trăim într-o societate globală, în care mobilitatea crescută redefinește modul de relaționare între stat și Diaspora. Prin parteneriat putem valorifica disponibilitatea, expertiza și experiența persoanelor din Diaspora, precum și resursele pe care românii din străinătate le pot aduce țării. Pe de altă parte, românii, oriunde s-ar afla, sunt parte integrantă din corpul social al țării iar statul este chemat în egală măsură să răspundă nevoilor, intereselor și preocupărilor celor de acasă, dar și celor care se află în afara hotarelor”, a spus Maria Ligor, într-un briefing de presă, la Palatul Victoria.

Ea a arătat că este bine venită contribuția tuturor la dezvoltarea României, fie că aleg să revină, fie că doresc să sprijine țara de la distanță.

„Avem datoria morală să sprijinim comunitățile istorice de români sau minoritățile care țin de filonul etnic și cultural românesc, cu deosebire cele aflate în vecinătatea țării. (…) Vom continua să încurajăm statele în care aceste comunități se regăsesc să protejeze și să promoveze drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale și etnice conform dreptului european și internațional”, a punctat ministrul.

Maria Ligor a mai anunțat că Departamentul pe care îl conduce a pregătit și un ghid de reîntoarcere. „Este un ghid care adună într-un singur loc toată informația utilă pentru o persoană care ar dori, și-ar propune, să revină acasă. În plus, pe lângă informația respectivă (…) documentul recapitulează activitățile realizate anul acesta în colaborare cu alte instituții guvernamentale sau cu alte organizații din societatea civilă, fie că e vorba de proiecte pe care le-am dezvoltat cu ministerele, cum e Diaspora Start Up care astăzi își încheie etapa de prezentare. (…) Sunt peste 50 de asemenea asociații, organizații interesate să intre în acest proiect și sunt și alte tipuri de activități”, a mai spus Ligor.

maria-ligor-2

academia-romana

Academia Română vrea să înfiinţeze în străinătate şcoli care să pregătească elitele

Academia Română are în plan elaborarea a 25 de sinteze ale culturii româneşti şi vrea să înfiinţeze în străinătate şcoli care să pregătească elitele, a declarat Victor Spinei, vicepreşedinte al forului, la o dezbatere pe tema ”România Centenară”.

Victor Spinei a punctat, la întâlnirea care a avut loc marţi seară, la Institutul Cultural Român, că Academia vizează un program, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, care va acoperi mai multe aspecte importante, transmite News.ro.

”În marile biblioteci din lume, cărţile despre România sunt rarisime. Cultura noastră, atât cât este şi are mari realizări, este slab cunoscută în alte ţări. Aşadar, în doi ani, vrem să elaborăm 25 de sinteze, de câte 400 de pagini, cu un expozeu al realizărilor în ştiinţe şi arte”, a afirmat Victor Spinei.

Vicepreşedintele Academiei Române a exemplificat ariile care vor fi tratate în lucrările pe care instituţia le va dori traduse în limbi de circulaţie – artă, filosofie, ştiinţe, biserică.

academia-romana

icr1

Manifestări dedicate Zilei Naționale, organizate de Institutele Culturale Românesti din străinătate

Mai multe manifestări culturale – expoziții, concerte – sunt organizate în această perioadă, cu ocazia Zilei Naționale, de reprezentanțele Institutului Cultural Român (ICR) în străinătate, în colaborare cu Misiunile diplomatice ale României.

  • ICR Chișinău marchează Ziua Națională printr-un concert extraordinar de muzică clasică, organizat, marți, în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, care este susținut de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea, și de celebrul violonist român Alexandru Tomescu.

Un alt eveniment organizat de ICR Chișinău cu acest prilej este concertul „Sub Zodia Mariei”, în data de 5 decembrie, care va avea loc la Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”, fiind susținut de Maria Gheorghiu (Gorghiu).

  • ICR „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul organizează o serie de concerte susținute de Ansamblul Cununa Carpaților la Edirne, Ankara și Istanbul, pe 27, 29 noiembrie și pe 1 decembrie.
  • ICR Viena și Biroul de promovare și informare turistică al României la Viena marchează Ziua Națională printr-un concert susținut de artistul și dirijorul Nicolae Voiculeț (nai), alături de Klaus Untch (orgă), pe 1 decembrie, la Sala Oglinzilor de la Palatul Primatului din Bratislava.

institutul-cultural-roman

salariu

Sindicatele au trei variante pentru salariul minim în 2017: 1.350 lei, 1.400 lei și 1.450 lei

Sindicatele propun pentru discuțiile din Consiliul Național Tripartit mai multe variante ale salariului minim pentru 2017, cuprinse între 1.350 de lei și 1.400 de lei, varianta Blocului Național Sindical, și 1.450 de lei, propunerea Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, potrivit documentelor obținute de AGERPRES.

Astfel, BNS propune trei variante ale salariului minim, condiționate în parte de majorarea deducerilor personale. Prima variantă a salariului minim este de 1.350 de lei, cu o creștere a deducerii de 150 de lei, față de 300 de lei în prezent, și două variante de 1.400 de lei, din care una cu o majorare a deducerii de 200 de lei.

CNS Cartel Alfa propune un salariu minim de 1.450 de lei pentru 2017 și o creștere de 200 de lei anual pentru următorii ani, potrivit președintelui acestei organizații, Bogdan Hossu.

salarii

Acesta susține că discuțiile de luni din cadrul CNT se vor axa pe salariul minim și mai puțin pe Legea salarizării pentru că aceasta nu va fi aplicată de actualul Executiv.

Bogdan Hossu a precizat că o discuție utilă ar fi pe Legea dialogului social Lege nr. 62/2011.

sursa :  AGERPRES

destinatii-aeroport-craiova-logo_traviator1

Din martie 2017 se inaugurează 5 zboruri noi de pe Aeroportul Craiova!

Anul 2016 a fost anul cu cele mai multe rute aeriene anunțate până acum pentru Aeroportul Internațional Craiova. Cel mai mare operator aerian low cost din Europa – Ryanair anunță că Aeroportul Craiova va fi al treilea din România pe care va opera din 2016, după București și Timisoara.

“Aeroportul Internațional Craiova are adresabilitate către toată reginea Olteniei, județele Argeș, Teleorman, dar și zonele limitrofe din Serbia și Bulgaria, deservind un bazin demografic de peste 3 milioane de locuitori”, menționează Traviator.

În februarie 2016 Ryanair cea mai mare companie low-cost din Europa anunță că vine la Craiova și lansează ruta CRAIOVA-VALENCIA (Spania) din 2 noiembrie 2016.

Wizzair răspunde la venirea Ryanair la Craiova și își extinde baza, lansează 5 noi destinații către Germania, Marea Britanie, Franța, Spania și Italia din martie 2017. De asemenea, aduce a doua aeronavă pentru baza craioveană cu cele 10 destinații disponibile din 2017

În luna septembrie, Wizzair cea mai mare companie low cost din Europa Centrală și de Est anunță că își mărește capacitatea bazei de la Craiova cu încă 2 rute noi către Franța și Italia din martie 2017:

CRAIOVA- PARIS (BEAUVAIS) – Franța 

CRAIOVA- VENEȚIA (TREVISO) – Italia

În luna octombrie Wizzair face conferință presă în cadrul căreia lansează oficial alte 3 noi rute de la sfârșitul lui martie 2017 către Germania, Marea Britanie și Spania:

CRAIOVA – KOLN (Germania),  

CRAIOVA-LIVERPOOL (Marea Britanie),

CRAIOVA-MADRID (Spania)

Contabilizând toate rutele anunțate pentru 2017 iată care sunt cele 12 destinații europene cu plecare din Craiova: Italia: Roma (Ciampino), Milano (Bergamo), Bologna, Veneția (Treviso), Spania: Barcelona, Valencia, Madrid, Marea Britanie: Londra (Luton), Liverpool, Franța: Paris (Beauvais), Germania: Koln, Turcia: Antalya (charter estival).

destinatii-aeroport-craiova-logo_traviator1

sursa :   cetateabaniei.com

%d blogeri au apreciat: