Ziaristii.com : Putin, Guşă, Ghiță, Andronic… E frumos la Belgrad, în ziua când românii sunt solidari cu Realitatea TV

Cam multe coincidențe într-o zi – joi, 17 ianuarie 2019! Vladimir Putin aterizează la Belgrad, într-o vizită oficială anunțată de mult timp. La Belgrad se află şi fugarul politico-mediatic Sebastian Ghiță, care beneficiază more | mai mult »

Cea mai aglomerată vară la Blue Air: 1,5 mil. pasageri transportați și o decolare la fiecare 9 minute. Destinațiile vedetă: stațiunile spaniole și insulele grecești

Operatorul low-cost românesc Blue Air a transportat, în perioada 1 iunie – 31 august, aproximativ 1,5 milioane de pasageri, un avion Blue Air fiind gata de decolare la fiecare 9 minute. Zborurile more | mai mult »

Die Welt: Imagini sumbre din țara care va prezida UE. Jourova:legile justiţiei se cer regândite

Die Welt scrie despre imagini „sumbre, dintr-o ţară care va prezida peste ţările UE pentru şase luni şi va juca un rol cheie în problemele europene, cum ar fi Brexitul, migraţia, tensiunile more | mai mult »

Cotidianul elveţian de limbă germană „Neue Zürcher Zeitung“ : Biserica Ortodoxă Română, desfiinţată într-un important cotidian european „Şi în fascism, dar şi în comunism, a fost mereu în slujba puterii“

Analiza publicată în „Neue Zürcher Zeitung“, unul dintre cele mai respectate cotidiene de limba germană din Europa, este intitulată “Şi în fascism, dar şi în comunism, Biserica Ortodoxă a României a fost more | mai mult »

Ambasada României în Japonia  在日ルーマニア大使館 : Vinurile românești servite pe aeroporturile Haneda și Narita din Japonia

Vinurile românești Cameleon RED și Cuvee IX vor fi servite în saloanele JAL First class și Diamond premier lounge de pe aeroporturile Haneda și Narita, începând cu 1 februarie 2018. 2018年2月1日より、羽田空港と成田空港のJALファーストクラスラウンジでルーマニアワインが提示されています。ラチェルタ・ワイナリーのCameleon REDとCuvee more | mai mult »

Primul automat de transfer de bani din România pentru plăți în țară, Republica Moldova și U.E.

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în lume, vor putea fi mai aproape unii de alții. De data aceasta, într-un mod inedit, și anume prin intermediul transferurilor more | mai mult »

Editorial Washington Post: Democratia, in pericol sa decada in Romania. Romanii cinstiti au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale

Revolutia democratica ce a cuprins Europa Centrala dupa prabusirea Uniunii Sovietice este in pericol sa fie inversata. In ultimii ani, in Ungaria a inceput contruirea unei autocratii de facto, sub cochilia unor more | mai mult »

The New York Times: România se pregăteşte pentru decizia lui Iohannis privind legile justiţiei

Protestatarii şi politicienii din România – ţară care s-a luptat mult timp cu corupţia – se pregătesc pentru o perioadă tensionată în luna ianuarie. În urmă cu aproape un an, sute de more | mai mult »

Vodafone renunţă la transferul de bani prin M-Pesa

Primul serviciu de transfer de bani prin telefon din România dispare de la 1 decembrie. Vodafone închide M-Pesa.  Operațiunile M-Pesa se vor sista treptat, în cadrul unui proces derulat în conformitate cu more | mai mult »

Românii din străinătate au trimis în ţară, în primele zece luni ale anului, de trei ori mai mulţi bani prin transferuri online, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit TransferGo

Românii din străinătate au trimis în ţară, în primele zece luni ale anului, de trei ori mai mulţi bani prin transferuri online, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit TransferGo, companie more | mai mult »

Ucrainenii, liberi să circule în UE fără vize

De duminică, 11 iunie, ucrainenii pot circula liber în Uniunea Europeană, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei, fără să aibă nevoie de vize. Condiția este să aibă pașapoarte biometrice. Evenimentul a fost more | mai mult »

Apple lansează serviciu de transfer bani

Apple a început negocierile pentru introducerea unui sistem de transfer rapid de bani. Serviciul va permite proprietarilor de iPhone să transfere bani digital altor utilizatori de iPhone. Apple va anunța implementarea noului serviciu more | mai mult »

Românii trimit acasă 300 euro/tranzacţie, mai puţin decât înainte de criză. Tranzacţiile au crescut simţitor din Nordul Europei, Danemarca, Norvegia şi Suedia

Sumele care sunt trimise din România în alte ţări au început să se majoreze, semn că economia creşte, iar companiile angajează cetăţeni străini, în special din Orientul Îndepărtat, spune Massimo Canovi, șef more | mai mult »

Ministerul Turismului: Reprezentanțele externe ale instituției vor fi desființate; au funcționat pe bugete create artificial

Birourile externe ale Ministerului Turismului vor fi desființate, iar modul de reprezentare turistică pe plan internațional a României va fi regândit, a anunțat ministerul de resort, într-un comunicat de presă, transmis miercuri more | mai mult »

România urcă în ierarhia exportatorilor de grâu. A profitat de producţia slabă din Franţa şi şi-a dublat cantităţile vândute peste graniţe

În prima parte a anului de marketing 2016-2017 România a exportat grâu în cantităţi duble faţă de perioada similară a anului trecut, profitând de producţia slabă din ţări concurente precum Franţa. În more | mai mult »

Ministrul Comunicațiilor: Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor ‘.ro’ ar putea fi aprobat în Guvern în septembrie

Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor ‘.ro’ ar putea fi gata în septembrie și adoptat în ședința de Guvern, iar ulterior actul normativ va ajunge în Parlament, a declarat, joi, ministrul Comunicațiilor, more | mai mult »

Circa 90.000 de turisti romani isi vor petrece Pastele in Romania, cateva mii in strainatate – patronat turism

Circa 90.000 de turisti romani isi vor petrece vacanta de Paste in Romania si alte cateva mii in afara tarii. Cei mai multi romani au ales sa isi petreaca sarbatorile de Paste more | mai mult »

Bursa de Valori București și AGERPRES au lansat InvestingRomania.com

Bursa de Valori București (BVB) și Agenția Națională de Presă AGERPRES au lansat marți InvestingRomania.com, prima platformă informațională care pune în legătură companiile cu investitorii și analiștii. “Proiectul InvestingRomania face parte din more | mai mult »

Republica Moldova, o piață strategică pentru destinațiile turistice românești

Republica Moldova reprezintă o piață strategică pentru destinațiile turistice românești, iar în ultimii ani numărul turiștilor moldoveni sosiți pe litoral a crescut în mod constant, a declarat președintele Asociației Litoral – Delta more | mai mult »

Cum își pot cumpăra românii vechime în muncă

Mii de români îşi cumpără vechime în muncă. Cei care nu au lucrat suficient timp ca să poată primi pensie profită de legea dată în timpul Guvernului Cioloş în octombrie anul trecut, more | mai mult »

Ambasada României la Roma : Harta comunităţii româneşti din Italia

Pentru a vizualiza harta comunităţilor româneşti puteţi da click aici Similare more | mai mult »

Universitati de top si informatii despre fonduri de burse pentru studentii romani, doar la RIUF-The Romanian International University Fair

Pe 18-19 martie, are loc la Sala Palatului din Bucuresti, cea de-a 20-a editie RIUF – The Romanian International University Fair, cel mai mare eveniment educational din Romania. Timp de 2 zile, more | mai mult »

 

Autorităţile străine au luat copiii a 11 familii de români stabilite peste hotare

Autorităţile române susţin că sunt alături de doljeanca Hermina Gheorghe, femeia căreia i-a fost luat copilul de către autorităţile daneze din primele săptămâni de viaţă, din cauza depresiei de care suferea. De aproape un an se încearcă repatrierea minorului în ţară, la bunica maternă din comuna Orodel. Până atunci, mama are dreptul să îşi vadă copilul o dată la două săptămâni, timp de două ore. Nu este singurul caz, căci alte 11 familii de români cărora le-au fost luați copiii de către serviciile sociale străine au cerut în acest an sprijin Autorităţii Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

Povestea Herminei Gheorghe, doljeanca stabilită în Danemarca de aproape 15 ani, căreia autorităţile i-au luat copilul din primele săptămâni din viaţă considerând că starea de sănătate nu îi permite să îl crească, v-am prezentat-o în urmă cu aproape două săptămâni în Gazeta de Sud – „Drama unei doljence stabilite în Danemarca: „Statul danez mi-a luat copilul la câteva săptămâni de viaţă“. Pentru a afla mai multe detalii despre acest caz, dar şi care sunt demersurile autorităţilor române, am solicitat informaţii de la ANPDCA şi Ambasada României în Regatul Danemarcei. Am aflat astfel că situaţia acestei mame este cunoscută Ambasadei României la Copenhaga din luna decembrie 2014. „În întreaga perioadă scursă de la momentul primei sesizări, misiunea diplomatică română a întreprins numeroase demersuri de informare şi de asistenţă consulară pe lângă autoritățile daneze competente în materie de protecție a copiilor. Din informaţiile obţinute a rezultat faptul că la momentul respectiv (anul 2014, când copilul a fost preluat de serviciile sociale daneze) cetăţeana română nu era aptă din punct de vedere medical  pentru a  îngriji corespunzător copilul său minor, iar tatăl, tot cetăţean român, nu a solicitat încredinţarea minorului. În acest sens, autorităţile daneze au decis plasamentul temporar al minorului la o familie de pe plan local. Totodată, din informaţiile oferite de autorităţile daneze a rezultat că mamei i se permite să-şi viziteze săptămânal fiul în prezenţa unui asistent social şi că i s-a pus la dispoziţie un avocat din oficiu“, se precizează în răspunsul primit de la Ambasada României la Copenhaga. Nu este însă tot. Reprezentanţii ambasadei au precizat faptul că până în prezent autoritățile daneze nu au acceptat vizitarea copilului de către consulul român invocând propria competență exclusivă asupra cazurilor de minori, indiferent de cetățenie, aflați în dificultate pe teritoriul Danemarcei.

william-si-mama4.jpg

„În condițiile date, decizia autorităților daneze de instituționalizare a minorului nu poate fi atacată decât pe cale judecătorească, la instanțele locale. Instanţele judecătoreşti dintr-un stat membru sunt competente în materia răspunderii părinteşti privind un copil care are reşedinţa obişnuită în acest stat membru la momentul la care instanţa este sesizată. În lumina acestor prevederi, competența jurisdicțională aparține în speță instanțelor daneze“, se adaugă în răspunsul primit. Mai mult decât atât, reprezentanţii Ambasadei României au precizat faptul că se află în dialog constant cu mama copilului, dar şi cu avocatul acesteia. Cazul semnalat a fost evaluat împreună cu ANPDCA, care, prin intermediul Ambasadei României la Copenhaga, a transmis solicitarea de repatriere a minorului, precum și ancheta socială privind reintegrarea acestuia în familia bunicii materne. Cazul Herminei Gheorghe este unul special în Danemarca, având în vedere că în evidenţele existente la nivelul misiunii diplomatice, în ultimii cinci ani, nu au existat solicitări de asistență consulară privind cazuri similare.

Autorităţile străine au luat copiii a 11 familii stabilite peste hotare

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: