Vodafone renunţă la transferul de bani prin M-Pesa

Primul serviciu de transfer de bani prin telefon din România dispare de la 1 decembrie. Vodafone închide M-Pesa.  Operațiunile M-Pesa se vor sista treptat, în cadrul unui proces derulat în conformitate cu more | mai mult »

Românii din străinătate au trimis în ţară, în primele zece luni ale anului, de trei ori mai mulţi bani prin transferuri online, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit TransferGo

Românii din străinătate au trimis în ţară, în primele zece luni ale anului, de trei ori mai mulţi bani prin transferuri online, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit TransferGo, companie more | mai mult »

Ucrainenii, liberi să circule în UE fără vize

De duminică, 11 iunie, ucrainenii pot circula liber în Uniunea Europeană, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei, fără să aibă nevoie de vize. Condiția este să aibă pașapoarte biometrice. Evenimentul a fost more | mai mult »

Apple lansează serviciu de transfer bani

Apple a început negocierile pentru introducerea unui sistem de transfer rapid de bani. Serviciul va permite proprietarilor de iPhone să transfere bani digital altor utilizatori de iPhone. Apple va anunța implementarea noului serviciu more | mai mult »

Românii trimit acasă 300 euro/tranzacţie, mai puţin decât înainte de criză. Tranzacţiile au crescut simţitor din Nordul Europei, Danemarca, Norvegia şi Suedia

Sumele care sunt trimise din România în alte ţări au început să se majoreze, semn că economia creşte, iar companiile angajează cetăţeni străini, în special din Orientul Îndepărtat, spune Massimo Canovi, șef more | mai mult »

Ministerul Turismului: Reprezentanțele externe ale instituției vor fi desființate; au funcționat pe bugete create artificial

Birourile externe ale Ministerului Turismului vor fi desființate, iar modul de reprezentare turistică pe plan internațional a României va fi regândit, a anunțat ministerul de resort, într-un comunicat de presă, transmis miercuri more | mai mult »

România urcă în ierarhia exportatorilor de grâu. A profitat de producţia slabă din Franţa şi şi-a dublat cantităţile vândute peste graniţe

În prima parte a anului de marketing 2016-2017 România a exportat grâu în cantităţi duble faţă de perioada similară a anului trecut, profitând de producţia slabă din ţări concurente precum Franţa. În more | mai mult »

Ministrul Comunicațiilor: Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor ‘.ro’ ar putea fi aprobat în Guvern în septembrie

Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor ‘.ro’ ar putea fi gata în septembrie și adoptat în ședința de Guvern, iar ulterior actul normativ va ajunge în Parlament, a declarat, joi, ministrul Comunicațiilor, more | mai mult »

Circa 90.000 de turisti romani isi vor petrece Pastele in Romania, cateva mii in strainatate – patronat turism

Circa 90.000 de turisti romani isi vor petrece vacanta de Paste in Romania si alte cateva mii in afara tarii. Cei mai multi romani au ales sa isi petreaca sarbatorile de Paste more | mai mult »

Bursa de Valori București și AGERPRES au lansat InvestingRomania.com

Bursa de Valori București (BVB) și Agenția Națională de Presă AGERPRES au lansat marți InvestingRomania.com, prima platformă informațională care pune în legătură companiile cu investitorii și analiștii. “Proiectul InvestingRomania face parte din more | mai mult »

Republica Moldova, o piață strategică pentru destinațiile turistice românești

Republica Moldova reprezintă o piață strategică pentru destinațiile turistice românești, iar în ultimii ani numărul turiștilor moldoveni sosiți pe litoral a crescut în mod constant, a declarat președintele Asociației Litoral – Delta more | mai mult »

Cum își pot cumpăra românii vechime în muncă

Mii de români îşi cumpără vechime în muncă. Cei care nu au lucrat suficient timp ca să poată primi pensie profită de legea dată în timpul Guvernului Cioloş în octombrie anul trecut, more | mai mult »

Ambasada României la Roma : Harta comunităţii româneşti din Italia

Pentru a vizualiza harta comunităţilor româneşti puteţi da click aici Similare more | mai mult »

Universitati de top si informatii despre fonduri de burse pentru studentii romani, doar la RIUF-The Romanian International University Fair

Pe 18-19 martie, are loc la Sala Palatului din Bucuresti, cea de-a 20-a editie RIUF – The Romanian International University Fair, cel mai mare eveniment educational din Romania. Timp de 2 zile, more | mai mult »

Creşteri spectaculoase pe bursă. BVB, tot mai profitabilă: a şasea creştere din lume

Veşti bune pentru investitorii pe Bursă. Bucureştiul are una dintre cele mai mari creşteri din lume în acest an. Principalul indice este la maximul ultimilor 9 ani, dar românii au rămas tradiţionalişti. more | mai mult »

O importantă companie aeriană intră pe piaţa din România. Va opera zboruri către o destinaţie inaccesibilă până acum

Operatorul aerian croat Croatia Airlines va opera începând cu luna mai zboruri din Bucureşti spre Zagreb, Split, Pula, Dubrovnik şi Zadar (ultimele patru cu zbor prin Zagreb), conform datelor de pe site-ul more | mai mult »

1 martie vine în România cu flori din Olanda. Reportaj de la bursa de flori din Amsterdam

Nu este român care să nu primească sau să nu dăruiască astăzi o floare. Frezii, lalele şi zambile transmit mesaje şi emoţii, dincolo de care este o piaţă de 25 de milioane more | mai mult »

Prezenţă românească la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania

Trei galerii româneşti sunt invitate la cel mai mare târg de artă contemporană din Spania. Este pentru prima dată când România are o participare atât de importantă la ARCO, un târg frecventat more | mai mult »

www.Comati-PSG.ro : Autocarele noastre sunt dotate cu POS. Acum puteți plăti biletele sau coletele cu cardul bancar

www.Comati-PSG.ro ? Autocarele noastre sunt dotate cu POS ? Acum puteți plăti biletele sau coletele cu cardul bancar. Va dorim calatorie placuta si, desigur, ca toate lucrurile din viata dumneavoastra sa fie more | mai mult »

Târgul de Turism al României, sub auspiciile dublării afacerilor din turism ale României

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban a deschis ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, joi, 16 februarie 2017, la Romexpo. La evenimentul de deschidere more | mai mult »

Acum poți trimite direct £Lire in Romania!

Acum poți trimite direct ?Lire in Romania! Mergi la o agenție RIA si transfera direct ?Lire in Romania! 71 de agenți ?Smith&Smith cu program prelungit iți stau la dispoziție. Unele chiar si more | mai mult »

Associated Press anunta intreaga lume ca liderii romani Dragnea si Tariceanu isi indreapta tara spre extremism. Discursul anti-straini ia amploare

Guvernul roman alimenteaza nationalismul, in cadrul eforturilor de imblanzire a legislatiei anticoruptie, criticand prezenta strainilor la proteste, avertizeaza experti si politicieni citati de Associated Press, potrivit News.ro. Mai mult, oficialii au pus more | mai mult »

 

HUOOO PONTA ! Solidaritatea romanilor

10647002_10152384864526697_8175690792730776398_n

Duminică s-a petrecut un lucru pe care îl credeam de mult pierdut: români din toată lumea s-au adunat pentru un scop comun, pentru un principiu, pentru viitor. Am fost impresionată, ba chiar emoţionată, de tenacitatea celor din diaspora, care au stat ore în şir în ploaie şi vreme rea doar ca să-şi exercite votul.

Spun „doar”, pentru că astfel a fost până acum, când votul părea să-şi fi pierdut cu totul miza şi nu merita să-ţi strici ziua, „doar” ca să votezi. De duminică, lucrurile nu mai sunt la fel. Românii plecaţi din ţară, ei, care văd lumea dintr-o altă perspectivă şi, spre binele lor şi al nostru, prin comparaţie cu democraţii mai vechi şi mai rodate, ne-au demonstrat cu prisosinţă cât de important este să rămâi om al cetăţii până la capăt. Ei au vrut să ne arate ce forţă are voinţa noastră încăpăţânată, strânsă strop cu strop. Din cozile lungi de zeci de metri, nimeni n-a plecat speriat de ploaie sau de aşteptare, nimeni n-a cedat, nimeni n-a spus că n-are rost. Pentru că are, şi pentru asta vreau să le mulţumesc:

Vă mulţumesc, românilor, şi vă rog să faceţi încă o dată, pe 16 noiembrie, ce aţi făcut ieri. Să ne susţineţi şi să ne ajutaţi. Să echilibraţi, prin votul vostru, găleţile, tricourile, calendarele, şepcile, uleiul, făina şi sufletele morţilor trecuţi pe listă fără teama acelui Dumnezeu invocat cu neruşinare la pupatul electoral al moaştelor. Vă mulţumesc pentru că, deşi aţi plecat de ani de zile din ţară, nu aţi uitat că noi încă trăim aici, luptându-ne cu vremurile, pentru că, deşi aveţi vieţile voastre deja plecate pe un alt făgaş, nu ne ignoraţi pe noi, cei rămaşi să tragem ţara asta înainte.

Vreau să vă rog să nu ne lăsaţi. Poate că aveţi treabă sau v-aţi planificat deja timpul liber, dar avem nevoie de votul vostru încă o dată, peste două săptămâni. Am şi eu, ca toată lumea, rude, prieteni, colegi de şcoală plecaţi „afară”. Aşa că îi rog şi pe ei: Vali, Monica, Ionuţ, Livia, Mădălina, Alina, Mitică, Violeta, votaţi! Chiar dacă v-a fost greu să petreceţi ore în şir în picioare, în ploaie şi frig, în mod sigur n-a fost nici a zecea parte din cât aţi suferit plecând, lăsându-vă în urmă casele, rosturile şi familiile, încercând să fugiţi dintr-o ţară sângerând miliarde de euro în conturi off-shore de te miri unde, pierzând bucată cu bucată păduri întinse pe munţi întregi şi date pe ochi frumoşi sau defrişate fără milă, oraşe luate în stăpânire de o mână de oameni, uzine şi fabrici tăiate şi vândute la fier vechi, şcoli cu pereţi căzuţi şi spitale uneori mai murdare ca puşcăriile. Aţi fugit dintr-o o ţară în care se cheltuie mai mult pentru un puşcăriaş decât pentru un copil sau un bătrân, o ţară în care performanţa este răsplătită cu dispreţ şi bătaie de joc, în care un medic sau un profesor câştigă mai puţin decât o menajeră.

Nu renunţaţi, oameni buni! Mai luaţi cozile de la capăt încă o dată, cu umbrelele deasupra capului şi cu hainele groase pe voi, ore întregi în picioare, umiliţi în aşteptarea celor trei ştampile pe care vi le-au pus, cu meschinărie, la dispoziţie. Oricum veţi vota, ştim că o veţi face cu propriile conştiinţe, nu la sfatul primarului sau al preotului, pentru că nu vă pricepeţi altfel.

O să vă mulţumim pentru asta şi o să ne gândim la voi cu acea căldură pe care o dă speranţa. Poate nu vă va ţine de frig, dar va lumina un viitor la care avem cu toţii dreptul să sperăm, oricât de aproape sau de departe am fi de conturul ăsta de ţară.

mai mult la :  http://m.adevarul.ro/news/politica/solidaritatea-romanilor-1_545690110d133766a878afa3/index.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: