Ziaristii.com : Putin, Guşă, Ghiță, Andronic… E frumos la Belgrad, în ziua când românii sunt solidari cu Realitatea TV

Cam multe coincidențe într-o zi – joi, 17 ianuarie 2019! Vladimir Putin aterizează la Belgrad, într-o vizită oficială anunțată de mult timp. La Belgrad se află şi fugarul politico-mediatic Sebastian Ghiță, care beneficiază more | mai mult »

Cea mai aglomerată vară la Blue Air: 1,5 mil. pasageri transportați și o decolare la fiecare 9 minute. Destinațiile vedetă: stațiunile spaniole și insulele grecești

Operatorul low-cost românesc Blue Air a transportat, în perioada 1 iunie – 31 august, aproximativ 1,5 milioane de pasageri, un avion Blue Air fiind gata de decolare la fiecare 9 minute. Zborurile more | mai mult »

Die Welt: Imagini sumbre din țara care va prezida UE. Jourova:legile justiţiei se cer regândite

Die Welt scrie despre imagini „sumbre, dintr-o ţară care va prezida peste ţările UE pentru şase luni şi va juca un rol cheie în problemele europene, cum ar fi Brexitul, migraţia, tensiunile more | mai mult »

Cotidianul elveţian de limbă germană „Neue Zürcher Zeitung“ : Biserica Ortodoxă Română, desfiinţată într-un important cotidian european „Şi în fascism, dar şi în comunism, a fost mereu în slujba puterii“

Analiza publicată în „Neue Zürcher Zeitung“, unul dintre cele mai respectate cotidiene de limba germană din Europa, este intitulată “Şi în fascism, dar şi în comunism, Biserica Ortodoxă a României a fost more | mai mult »

Ambasada României în Japonia  在日ルーマニア大使館 : Vinurile românești servite pe aeroporturile Haneda și Narita din Japonia

Vinurile românești Cameleon RED și Cuvee IX vor fi servite în saloanele JAL First class și Diamond premier lounge de pe aeroporturile Haneda și Narita, începând cu 1 februarie 2018. 2018年2月1日より、羽田空港と成田空港のJALファーストクラスラウンジでルーマニアワインが提示されています。ラチェルタ・ワイナリーのCameleon REDとCuvee more | mai mult »

Primul automat de transfer de bani din România pentru plăți în țară, Republica Moldova și U.E.

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în lume, vor putea fi mai aproape unii de alții. De data aceasta, într-un mod inedit, și anume prin intermediul transferurilor more | mai mult »

Editorial Washington Post: Democratia, in pericol sa decada in Romania. Romanii cinstiti au nevoie de ajutor din partea guvernelor occidentale

Revolutia democratica ce a cuprins Europa Centrala dupa prabusirea Uniunii Sovietice este in pericol sa fie inversata. In ultimii ani, in Ungaria a inceput contruirea unei autocratii de facto, sub cochilia unor more | mai mult »

The New York Times: România se pregăteşte pentru decizia lui Iohannis privind legile justiţiei

Protestatarii şi politicienii din România – ţară care s-a luptat mult timp cu corupţia – se pregătesc pentru o perioadă tensionată în luna ianuarie. În urmă cu aproape un an, sute de more | mai mult »

Vodafone renunţă la transferul de bani prin M-Pesa

Primul serviciu de transfer de bani prin telefon din România dispare de la 1 decembrie. Vodafone închide M-Pesa.  Operațiunile M-Pesa se vor sista treptat, în cadrul unui proces derulat în conformitate cu more | mai mult »

Românii din străinătate au trimis în ţară, în primele zece luni ale anului, de trei ori mai mulţi bani prin transferuri online, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit TransferGo

Românii din străinătate au trimis în ţară, în primele zece luni ale anului, de trei ori mai mulţi bani prin transferuri online, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit TransferGo, companie more | mai mult »

Ucrainenii, liberi să circule în UE fără vize

De duminică, 11 iunie, ucrainenii pot circula liber în Uniunea Europeană, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei, fără să aibă nevoie de vize. Condiția este să aibă pașapoarte biometrice. Evenimentul a fost more | mai mult »

Apple lansează serviciu de transfer bani

Apple a început negocierile pentru introducerea unui sistem de transfer rapid de bani. Serviciul va permite proprietarilor de iPhone să transfere bani digital altor utilizatori de iPhone. Apple va anunța implementarea noului serviciu more | mai mult »

Românii trimit acasă 300 euro/tranzacţie, mai puţin decât înainte de criză. Tranzacţiile au crescut simţitor din Nordul Europei, Danemarca, Norvegia şi Suedia

Sumele care sunt trimise din România în alte ţări au început să se majoreze, semn că economia creşte, iar companiile angajează cetăţeni străini, în special din Orientul Îndepărtat, spune Massimo Canovi, șef more | mai mult »

Ministerul Turismului: Reprezentanțele externe ale instituției vor fi desființate; au funcționat pe bugete create artificial

Birourile externe ale Ministerului Turismului vor fi desființate, iar modul de reprezentare turistică pe plan internațional a României va fi regândit, a anunțat ministerul de resort, într-un comunicat de presă, transmis miercuri more | mai mult »

România urcă în ierarhia exportatorilor de grâu. A profitat de producţia slabă din Franţa şi şi-a dublat cantităţile vândute peste graniţe

În prima parte a anului de marketing 2016-2017 România a exportat grâu în cantităţi duble faţă de perioada similară a anului trecut, profitând de producţia slabă din ţări concurente precum Franţa. În more | mai mult »

Ministrul Comunicațiilor: Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor ‘.ro’ ar putea fi aprobat în Guvern în septembrie

Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor ‘.ro’ ar putea fi gata în septembrie și adoptat în ședința de Guvern, iar ulterior actul normativ va ajunge în Parlament, a declarat, joi, ministrul Comunicațiilor, more | mai mult »

Circa 90.000 de turisti romani isi vor petrece Pastele in Romania, cateva mii in strainatate – patronat turism

Circa 90.000 de turisti romani isi vor petrece vacanta de Paste in Romania si alte cateva mii in afara tarii. Cei mai multi romani au ales sa isi petreaca sarbatorile de Paste more | mai mult »

Bursa de Valori București și AGERPRES au lansat InvestingRomania.com

Bursa de Valori București (BVB) și Agenția Națională de Presă AGERPRES au lansat marți InvestingRomania.com, prima platformă informațională care pune în legătură companiile cu investitorii și analiștii. “Proiectul InvestingRomania face parte din more | mai mult »

Republica Moldova, o piață strategică pentru destinațiile turistice românești

Republica Moldova reprezintă o piață strategică pentru destinațiile turistice românești, iar în ultimii ani numărul turiștilor moldoveni sosiți pe litoral a crescut în mod constant, a declarat președintele Asociației Litoral – Delta more | mai mult »

Cum își pot cumpăra românii vechime în muncă

Mii de români îşi cumpără vechime în muncă. Cei care nu au lucrat suficient timp ca să poată primi pensie profită de legea dată în timpul Guvernului Cioloş în octombrie anul trecut, more | mai mult »

Ambasada României la Roma : Harta comunităţii româneşti din Italia

Pentru a vizualiza harta comunităţilor româneşti puteţi da click aici Similare more | mai mult »

Universitati de top si informatii despre fonduri de burse pentru studentii romani, doar la RIUF-The Romanian International University Fair

Pe 18-19 martie, are loc la Sala Palatului din Bucuresti, cea de-a 20-a editie RIUF – The Romanian International University Fair, cel mai mare eveniment educational din Romania. Timp de 2 zile, more | mai mult »

 

Opinie : Bejenia națională, țară în extincție

România a reuşit într-o perioadă de-o clipă la scara istoriei să înregistreze cea mai înaltă rată de depopulare consemnată vreodată în istoria modernă a lumii. Practic, nici una dintre ţările afectate de războaie grave, probabil cu excepţia Siriei, nu a cunoscut o rată de depopulare similară României.

Din cauza prăbuşirii rapide a natalităţii şi bejeniei absolut spectaculoase, România a ajuns practic singura ţară subdezvoltată din lume care are probleme demografice de tip ţară dezvoltată. Este absolut imposibil de făcut faţă unei probleme de tip ţară dezvoltată cu posibilităţi de tip ţară subdezvoltată, adică fără resurse economice. Nimeni nu cercetează acest aspect tulburător şi destabilizant, darămite să încerce a-l contracara cumva. Bejenia a ajuns o tragedie naţională, implicând 40% din populaţia în vârf de aptitudine de muncă. Pe segmentul 18-40 ani, bejenia este mai mare probabil decât în Siria, de unde locuitorii pleacă din cauza războiului cu familii întregi de la mic la mare.

În prezent, România are cea mai înaltă rată de sărăcie din Europa. Şi rata creşte şi creşte pentru că provine din sărăcire. În general, sărăcia este asociată excluziunii sociale. Dacă devii salariat, ieşi din zona excluziunii sociale şi din sărăcie. În România însă, dacă devii salariat, nu ieşi din zona excluziunii sociale sau din sărăcie. Pentru că aceasta derivă din salariile mici, care constituie cheia jafului practicat de capitalul străin. România are cea mai dramatică împărţire a PIB-ului între muncă şi capital. Munca prelua din PIB, la intrarea României în UE, circa 42%; a ajuns să preia doar 31%! Capitalul preia 55%. În tot Occidentul este invers: munca preia din PIB mai mult decât capitalul. Trebuie spus clar: în ţările colonialiste este invers decât în ţările coloniale!

Dezastrul moral este atotcuprinzător. Muncii i-a luat loc furtul. Muncitorilor le-au luat locul paznicii (numiți acum „bodigarzi“) care să protejeze ceea ce au furat privaţii de la stat. Sistemul de educaţie este la pământ. Facultăţile private au împânzit piaţa cu diplome false şi doctorate plagiate. Pe marile bulevarde îşi dispută amplasamentele covrigăriile şi agenţiile de pariuri şi jocuri de noroc. Mă rog, tot tacâmul!În perioada şi din cauza colonializării României s-a produs o tragică declasare socială, cu un impact pe decenii. Din cauza prăbuşirilor pe toată linia în sistemul de învăţământ, nivelul de pregătire a scăzut dramatic pe fiecare dintre palierele sociale, iar din cauza implicaţiilor directe şi indirecte ale colonializării pe piaţa forţei de muncă, întregul eşafodaj ierarhic social a coborât degradant în zone ale muncii necalificate, ale activităţilor sub potenţial sau de tip salahorial.

România este de departe ultima dintre ţările europene în materie de alocaţii pentru educaţie. Dincolo de promisiunile unor politicieni ipocriţi cu privire la investiţii pentru educaţie, pe baza minciunii că aceasta ar fi prioritate zero, ce motivaţie reală de cheltuieli consistent sporite ar putea exista, când, în condiţiile exodului celor mai bine pregătiţi spre ţările făgăduinţei, orice cheltuială în plus stipendiază de fapt aceste ţări care îşi fac rost de creiere şi personal calificat fără niciun efort financiar?! Rata de abandon şcolar este aproape necunoscută în Europa: unul din cinci elevi! Întotdeauna, şi înainte de război, şi în comunism, a existat o şansă pentru copiii din zona rurală de a accede la pregătire universitară. Acum nu mai există practic nicio şansă.

mai mult la :  cotidianul.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: