newspaper | zeitung | газета | 新聞 | 报纸 | अखबार | جريدة

Tuesday, July 16, 2024
26.8 C
Bucharest

newspaper▪️zeitung▪️газета▪️journal▪️新聞 ▪️giornale▪️报纸▪️अखबार▪️ جريدة

Ar putea AI să comunice cu extratereștrii mai bine decât am putea noi?

Must read

Dacă căutarea inteligenței extraterestre (SETI) are succes, este posibil să avem nevoie de ajutorul inteligenței artificiale (AI) pentru a înțelege ce spun extratereștrii și, poate, să le răspundem. În cultura populară, ne-am obișnuit ca extratereștrii să vorbească engleză sau să fie instantaneu de înțeles cu ajutorul unui traducător universal aparent magic.

În viața reală, s-ar putea să nu fie atât de ușor. Luați în considerare potențialele probleme. Primul ar fi că orice extratereștri potențiali pe care îi întâlnim nu vor vorbi o limbă umană. Numărul doi ar fi lipsa de cunoștințe despre cultura extratereștrilor sau sociologia – chiar dacă am putea traduce, s-ar putea să nu înțelegem ce relevanță are pentru pietrele lor culturale.

Eamonn Kerins, un astrofizician de la Centrul Jodrell Bank pentru Astrofizică de la Universitatea din Manchester din Regatul Unit, crede că extratereștrii înșiși ar putea recunoaște aceste limitări și ar putea alege să facă unele dintre sarcinile grele pentru noi, făcând mesajul lor cât mai simplu posibil.

„S-ar putea spera că extratereștrii care doresc să stabilească contactul ar putea încerca să-și facă semnalul cât mai universal posibil”, a spus Kerins într-un interviu Zoom. „Poate că este ceva la fel de simplu ca o secvență matematică și deja asta transmite singurul mesaj pe care probabil sperau să-l trimită în primul rând, și anume că suntem aici, nu ești singur.”

www.space.com/

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Leave a Reply

- Advertisement -spot_img

Latest article

Discover more from mapamond.net

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading