newspaper | zeitung | газета | 新聞 | 报纸 | अखबार | جريدة

Wednesday, July 17, 2024
39.1 C
Bucharest

newspaper▪️zeitung▪️газета▪️journal▪️新聞 ▪️giornale▪️报纸▪️अखबार▪️ جريدة

Boom-ul investițiilor în inteligența artificială stagnează. Transformarea economiei la nivel global depinde de progresul tehnologiei

Must read

Mulți economiști susțin că inteligența artificială (AI) este pe cale să transforme economia globală. Creșterea explozivă a PIB-ului anul trecut datorită dezvoltării AI a făcut plauzibilă teoria înlocuirii forței de muncă umane cu procese automatizate.
Erik Brynjolfsson de la Universitatea Stanford susține că se așteaptă ca AI „să alimenteze un boom de productivitate în următorii ani”. Totuși, specialiștii avertizează că o stagnare a investițiilor pentru cercetare în domeniul inteligenței artificiale va încetini ritmul economiei mondiale și implicit, al progreselor înregistrate până în prezent.
Un boom investițional a fost necesar pentru a permite descoperirilor tehnologice anterioare, precum computerul personal, să se răspândească în economie. Investițiile în domeniul tehnologiei informatice au explodat în perioada 1992-2000. După o creștere lentă în anii dinaintea pandemiei de Covid-19, investițiile au crescut pe măsură ce blocajele au fost ridicate. Din cauza efectelor incertitudinii geopolitice și a ratelor dobânzilor mai mari, în ajunul lansării GPT-4 de la Openai în martie 2023, cheltuielile globale de capitaluri au crescut cu o rată anuală de aproximativ 3%.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/digieconomic/digital/boom-ul-investitiilor-in-inteligenta-artificiala-stagneaza-transformarea-economiei-la-nivel-global-depinde-de-progresul-tehnologiei-5243

- Advertisement -spot_img

More articles

Leave a Reply

- Advertisement -spot_img

Latest article

Discover more from mapamond.net

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading